Meny

Politimann hoppet i sjøen til synkende bil i Ålesund

Politimann hoppet i sjøen til synkende bil i Ålesund

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politimann hoppet rett i sjøen og sto på biltaket da en bil med to kvinner om bord holdt på å synke i Ålesund sent fredag kveld. En av kvinnene ligger livstruende skadd på Ålesund sjukehus.

Den dramatiske hendelsen skjedde ved museumsområdet Borgundgavlen, ved en privat kai på den andre siden av Sunnmøre museum ved Nørvasundet. Politiet ble varslet klokka 23.38, og bare fire minutter senere var en politipatrulje på stedet. To minutter etter var de to kvinnene reddet ut av bilvraket og opp på land.

Begge de to kvinnene ble tidlig vurdert som livstruende skadd. Akuttmottaket ved sykehuset opplyser imidlertid til NTB noen timer etter ulykken at den ene kvinnen har sluppet fra hendelsen med lettere skader, og at tilstanden er stabil. For den andre kvinnen betegnes tilstanden som uendret og uavklart.

De to kvinnene er født i henholdsvis 1944 og 1956.

Roser nødetatene

– Jeg håper det går bra med de to kvinnene. Alle nødetatene kom veldig raskt til stedet. Jeg har et sterkt behov for å berømme alle nødetatene. De var veldig raskt på stedet og gjorde gode vurderinger og tok riktige grep, sier operasjonslederen.

Han forteller om noen svært hektiske minutter etter at de fikk inn meldingen om at en bil hadde kjørt utfor kaia i uværet i Ålesund.

– Første patrulje var på stedet klokka 23.42. De opplyste at det var folk i bilen, og at bilen tok inn vann. En av tjenestemennene hoppet i sjøen. Jeg snakket så vidt med ham, og jeg forstår det slik at han hoppet oppå biltaket, men bilen sank veldig fort. Brannvesenets redningsdykkere kom til stedet med en gang, og hoppet i sjøen. Klokka 23.44 var kvinnene oppe av sjøen, sier Overøye.

Uviss årsak

Dykkerne fra brannvesenet søkte i sjøen i tilfelle flere personer hadde havnet i vannet, men det viste seg raskt at det bare var de to kvinnene som hadde vært i bilen.

Ifølge Sunnmørsposten var kvinnene ikke ved bevissthet da de ble brakt opp av vannet. Ambulansepersonell ga de to kvinnene førstehjelp på stedet, før de ble kjørt til sykehuset i byen.

Hvordan bilen havnet i vannet, er ikke kjent. Overøye opplyser at det kanskje var et vitne som kan kaste lys over hendelsen.

– Vi har naturligvis ikke snakket med kvinnene ennå, men vi har muligens et vitne til hendelsen. Jeg vet ikke hvorfor bilen for i sjøen, det eneste jeg vet er at det var et forferdelig dårlig vær, sier operasjonslederen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus