Meny

Carlsen:

– Glad jeg overlevde

Viswanathan Anand (t.v.) og Magnus Carlsen spilte en ny remis i det tredje partiet av sjakk-VM tirsdag. Her fra lørdagens åpningsparti. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen var litt ute å kjøre, og var bare glad han ikke tapte for tittelforsvarer Viswanathan Anand i det tredje partiet i sjakk-VM torsdag.

For tredje gang på rad endte det med remis. Dermed står det 1,5-1,5 sammenlagt etter tre av tolv partier.

– Jeg gjorde noen feilvurderinger midtveis i partiet. Jeg undervurderte planen hans med B5. Jeg visste ikke hva som ville skje, så jeg er bare glad for å overleve, sa Carlsen.

Mens de to tidligere partiene har endt med tidlige remis, ble det tredje partiet langt lengre og ikke minst mer spennende. Carlsen startet med hvite brikker.

Spenning

– Det var godt å få partiet gående litt lengre. Begge var kanskje fortsatt litt nervøse i dag. For å få en avgjørelse må det bli spennende kamper, som går frem og tilbake. I dag var det litt nervøst, men jeg synes at det var en viss spenning i dag, sa 22-åringen.

– Jeg misset noen enkle ting, men det var ingen katastrofe. Hvis jeg hadde vært i samme posisjon med svarte brikker, ville det ha vært greit. Det så skummelt ut, innrømmet Carlsen.

Les også: Kasparov tror spenningen vil øke

– Det ble mer spennende og et skikkelig kampparti. Jeg synes at Magnus hadde god grunn til å være nervøs. Jeg vil si at han slapp med skrekken, sa sjakkekspert og tidligere trener av Carlsen, Simen Agdestein til NTB.

– Det godt å se spillerne fighte og vise mer menneskelige trekk. Likevel tror jeg nok at Anand var litt moderat i sin vurdering av Carlsens stilling som hvit. Anand virker også nervøs og er derfor veldig forsiktig, sa Agdestein.

Slo tilbake

Etter at begge spillerne hadde tatt sine 40 trekk syntes det som om Carlsen fikk et lite overtak med en bedre kongestilling. Anand viste derimot sin store rutine og sto imot slik at det endte med remis. Det ble gjort 51 trekk i kampen.

– Jeg synes det var bra at Magnus forsøker. Med tanke neste parti håper jeg at Magnus kommer greit ut. Åpningen i sjakk er litt som serven i tennis. Det gjelder å overleve den og få ballen i spill, sa Agdestein.

Neste parti spilles onsdag formiddag norsk tid. Torsdag er det hviledag, mens parti fem og seks spilles fredag og lørdag. Best av tolv partier vinner VM og det 12. partiet går 26. november. Står det da likt blir det omspill 28. november.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus