Nordmann dømt til syv års fengsel i Litauen

En 38 år gammel nordmann er i Litauen dømt til syv års fengsel for å ha bortført en sjåfør i Vilnius. To russiske medhjelpere og en litauer er også dømt i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen hadde ifølge dommen kjøpt en bergingsbil, og kidnappet sjåføren av bilen da han skulle levere den til 38-åringen i Vilnius. Dommen falt nylig i Vilnius, hvor nordmannen nå må sone, skriver Aftenposten.

To av de tre medhjelperne ble dømt til fem års fengsel. Tredjemann fikk seks års fengsel.

38-åringen er tidligere dømt til 13 års fengsel i Norge for narkotikaforbrytelser. Han var siktet for underslag og etterlyst via Interpol da bortføringssaken fant sted i Litauen for to år siden. På det tidspunktet var han mistenkt for å ha stjålet flere vogntog og bobiler. Han ble konstant overvåket av norsk, svensk og litauisk politi inntil antiterrorpolitiet Aras 3. oktober 2011 stormet en leilighet i Vilnius hvor en mann ble holdt fanget.

Der ble 38-åringen pågrepet sammen med tre medhjelpere.

38-åringen, som nå må tilbringe sju år bak murene i Litauen, har tidligere erfaring med fengselslivet i landet. I et intervju med en lokal nettavis våren 2011 fortalte han om et fengselsopphold i Vilnius i 2003 hvor han skal ha blitt slått med knyttnever og stokker. I desperasjon prøvde han å sette fyr på cellen.

Personvernpolicy