La barna være trygge i trafikken på Halloween- Gi monstrene reflekser

Mørkt: Det er ikke lett å se små personer i mørke klær om kvelden. Foto: Gjensidige.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Halloween 31. oktober lokker frem mange mørke skikkelser langs veiene. Derfor oppfordrer Gjensidige alle til å gi bort reflekser i tillegg til godteri når skumle barn som kommer på døra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I mørke kostymer og uten refleks, er det nesten umulig for en bilist å få øye på barna, selv med gatebelysning, sier Arne Voll, informasjonsansvarlig i Gjensidige.

Risikoen for å bli påkjørt i mørket reduseres med hele 85 prosent ved bruk av refleks. Nå som det vil være mange barn på veiene for å drive knask eller knep er det viktig at foreldre kler barna inn med refleks eller syr refleksene i kostymene. (For eksempel som i den morsomme videoen i bunn av artikkelen)

Les også: Tilbring Halloween-natten i et hjemsøkt slott

– Med litt kreativitet kan det bli kule effekter, sier Voll.

Voll oppfordrer alle som får Halloween-gjester på døren til å ta ansvar for at barna vises i trafikken. I fjor ble flere hundre fotgjengere og syklister skadet i trafikken. I tillegg regner forsikringsbransjen med store mørketall av skader som ikke blir meldt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

35 prosent av disse ulykkene skjedde i mørket, og bare fem prosent av de skadede brukte refleks. Hvert år dør i gjennomsnitt 30 fotgjengere i trafikken i Norge, og rundt 90 fotgjengere blir alvorlig skadet.

– Mange har reflekser liggende i skuffer og skap til ingen nytte. Har du en til overs, gi den sammen med godteriet og sørg for at barna trygt kan ha det moro på halloween, sier Voll.

Les også: Se hva som kan lages av gresskar