Får ikke erstatning for ansiktsskader etter sex

Får ikke erstatning for ansiktsskader etter sex
Får ikke erstatning for ansiktsskader etter sex

En australsk kvinne søkte om erstatning for skader hun pådro seg i arbeidet, etter at en lampe på et motellrom falt ned og traff henne mens hun hadde samleie. Etter seks års behandling er søknaden nå avslått.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen er offentlig ansatt og var på tjenestereise da hun eller partneren kom til å rive ned lampen som hang over sengen. Den traff henne i ansiktet og påførte henne skader i munn og nese, hun mistet en tann og hevder at hun dessuten ble påført «mentale arr».

Dette var i 2007, og onsdag falt dommen i Australias High Court.

– Spørsmålet er om arbeidsgiver hadde pålagt eller oppmuntret den ansatte til å utøve den virksomhet hun eller han var opptatt med da skaden skjedde, sier retten.

Les også: Svein filmet livsfarlig sexlek i tunnel

Spørsmålet besvares med et klart nei.

Angjeldende virksomhet ble i en lavere rettinstans beskrevet som «en intensiv omgang ikke-søvn», skriver Sydney Morning Herald. Avisen gir saken bred omtale på sine nettsider, men har ikke greid å bringe på det rene om kvinnens partner også kom fysisk til skade.

Sydney Morning Heralds innenriksredaktør Tony Wright tilføyer for egen regning at saken vil bli stående til skrekk og advarsel for alle som reiser på arbeidsgivers regning. Australsk historie kjenner neppe noe like dramatisk eksempel på avbrutt samleie, mener han.

Les også:

Mann (24) hadde sex med bil

- De med mest penger har oftest sex

Personvernpolicy