Minst 99 skadd i togulykke i Buenos Aires

Minst 99 personer ble skadd i en togulykke utenfor Buenos Aires i Argentina lørdag morgen lokal tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde på samme stasjon som da 51 mennesker mistet livet og 700 ble skadd i en ulykke i februar 2012.

Argentinas sikkerhetsminister Sergio Berni opplyser til en lokal TV-stasjon at ingen foreløpig er døde, men at flere er alvorlig skadd.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, men et vitne sier det virket som toget hadde problemer med å bremse på to tidligere stasjoner før det kjørte opp på perrongen ved sporets ende på Once-stasjonen.

Kaos

Passasjerene forteller om kaotiske scener etter ulykken. Mange ble sittende fast til de kunne hentes ut av redningsmannskapene. TV-bilder viste flere av vognene hulter til bulter oppe på perrongen

Den 45 år gamle lokføreren har lang erfaring, ifølge fagforeningen hans. Han ble lettere skadd.

Flere vitner forteller at rasende passasjerer gikk til angrep på lokføreren etter ulykken og skjelte ham ut.

Buenos Aires har vært rammet av flere alvorlige togulykker de siste årene. I tillegg til ulykken i fjor på den samme stasjonen, mistet tre mennesker livet og 300 ble skadd da to tog kolliderte i juni.

Tiltak

Siden den store ulykken i fjor har myndighetene prøvd å iverksette tiltak for å hanskes med det nedslitte jernbanenettverket.

Blant annet er det plassert kameraer i togene som allerede har avslørt grove tilfeller av skjødesløshet fra lokførernes side. Noen er avbildet mens de leste eller duppet av.

En lokfører som hadde problemer med å holde øynene oppe mens han kjørte et tog med 1.000 passasjerer, har allerede mistet jobben, ifølge samferdselsminister Florencio Randazzo.

Personvernpolicy