– Terrormistenkt ringte Norge under angrep i Nairobi

En kvinne flykter ut av kjøpesenteret Westgate i Nairobi, der bevæpnede menn gikk til angrep i september. Foto: Reuters / Siegfried Modola / NTB scanpix
En kvinne flykter ut av kjøpesenteret Westgate i Nairobi, der bevæpnede menn gikk til angrep i september. Foto: Reuters / Siegfried Modola / NTB scanpix

En 23 år gammel nordmann skal ha ringt en eller flere personer i Norge mens han deltok i terrorangrepet mot et kjøpesenter i Nairobi for tre uker siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske statsborgeren har somalisk opprinnelse og var i sikkerhetstjenestens søkelys før terroraksjonen i Nairobi, ifølge TV 2.

Minst 67 mennesker ble drept da opprørsgruppen al-Shabaab angrep kjøpesenteret Westgate i Kenyas hovedstad Nairobi.

Politiet har beslaglagt en overvåkingsvideo som viser de fire terroristene inne på kjøpesenteret, hvor de avfyrer skudd mot sikkerhetsstyrkene og leter etter flere ofre. Kenyansk politi mener en av mennene på videoen er nordmannen.

PST gjennomførte mandag et flere timer langt avhør med en slektning av nordmannen som er mistenkt for å ha deltatt i terrorangrepet i Nairobi, skriver VG.

Etter det avisen får opplyst, er PST usikker på om 23-åringen var med i angrepet inne på kjøpesenteret, om han ble drept eller om han unnslapp i live. Politiet i Kenya har tidligere uttalt at de mistenker at terrorister kan ha tatt seg ut av kjøpesenteret sammen med gislene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus