– Arshad slått i hjel etter meglingsmøte

Politileder Grete Lien Metlie opplyste torsdag pressen om pågripelser etter drapet på Manglerud i forrige måned. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Politileder Grete Lien Metlie opplyste torsdag pressen om pågripelser etter drapet på Manglerud i forrige måned. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Kort tid før Mohammad Arshad ble drept på Manglerud i Oslo, deltok han på et meglingsmøte for å bidra til å løse en konflikt. Politiet tror hans innblanding i konflikten kan være grunnen til at han ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge VG dreier konflikten seg om at en person som var en del av omgangskretsen til Arshad, har lent seg inntil en bil. Stemningen på meglingsmøtet skal ha vært alt annet enn hyggelig.

– Tre siktet

Torsdag pågrep politiet to menn som de mener står bak drapet eller har medvirket til det. Politiet opplyste samtidig at flere er siktet i saken, men at disse ennå ikke er pågrepet. Grete Lien Metlid, fungerende sjef ved seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, vil ikke kommentere antall siktede, men flere medier melder at det er totalt tre menn.

Politiet bekrefter at mennene er tidligere kjenninger av politiet, men vil ikke kommentere hvorfor.

VG skriver at mennene som til nå er pågrepet, er en norskmarokkaner (28) og en norskpakistaner (30). Begge mennene er straffedømt en rekke ganger, og er blitt beskrevet som en del av den indre kretsen i en av de kriminelle gjengene i hovedstaden.

Les også: To pågrepet for Manglerud-drapet

Avhørt som vitner

Alle de tre har tidligere vært avhørt i saken som vitner. Politiet har i ettertid funnet ut at alle de tre siktede var i området ved hjemmet til Arshad samme natt som drapet skjedde.

Torsdag kveld startet politiet avhørene av 30-åringen, som ble pågrepet først. Mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, sier til NTB at mannen nekter for å ha kjennskap til saken.

Under vitneavhør i forrige uke skal norskpakistaneren ha gitt uttrykk for at han fryktet for sin egen sikkerhet, og han fikk voldsalarm av politiet. Han skal også ha gitt fra seg mobiltelefonen sin etter dette avhøret.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus