Turist omkom i fall fra Preikestolen

En mann omkom tirsdag ettermiddag da han falt fra Preikestolen i Rogaland. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Paul Kleiven / NTB SCANPIX
En mann omkom tirsdag ettermiddag da han falt fra Preikestolen i Rogaland. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Paul Kleiven / NTB SCANPIX

En turist, som trolig er spansk statsborger, mistet livet da han falt fra Preikestolen-platået i Rogaland tirsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen gikk opp til Preikestolen sammen med to andre personer, skriver Strandbuen. Han skal ha møtt disse to i Stavanger.

Ulykken skjedde da følget skulle forlate fjellplatået. De to andre sto et lite stykke unna mens mannen gikk ut igjen på platået, trolig for å ta noen flere bilder. De to hørte skrik og rop, men så ingenting.

– Deretter varslet de politiet. Et Sea King-helikopter ble senere sendt inn, og den omkomne ble lokalisert, opplyser politibetjent Roger Litlatun ved Strand og Forsand lensmannskontor til avisen.

Hendelsesforløpet er fremdeles noe uklart, men politiet legger til grunn at det er snakk om et uhell. I så fall er det ifølge lensmann Odd-Bjørn Næss første gang det har skjedd at noen har falt utfor på den måten. Næss tror ikke det vil komme krav om å sikre turistattraksjonen bedre.

– Det er som nevnt uhyre sjelden at det skjer ulykker av dette slaget. Det er mange steder som må sikres dersom vi skal tenke slik, sier Næss til Aftenbladet.

Den omkomne ble onsdag formiddag hentet ut og brakt til Stavanger universitetssjukehus for obduksjon.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus