Lærerdemonstrasjon ble voldelig i Rio de Janeiro

Politi og maskerte anarkister barket sammen etter at en demonstrasjon utartet i Rio de Janeiro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis av mennesker gikk ut i gatene til støtte for lærere som krevde høyere lønn i Brasils nest største by mandag kveld.

Demonstrasjonen pågikk i flere timer, og var fredelig inntil en gruppe på omtrent 200 «Black Block»-anarkister knuste en port til byens rådhus, ødela minibanker og brøt seg inn i bankfilialer.

Politiet brukte tåregass for å få kontroll på situasjonen, og ifølge den brasilianske avisen O Globo skal demonstrantene ha satt fyr på en buss og kastet brannbomber. Minst en person skal være pågrepet.

Anarkistene brukte møbler fra bankene som barrikader mot politiet.

Brasil har i år vært rystet av sosial uro. En av årsakene er misnøye med de store utgiftene regjeringen har påtatt seg for å arrangere fotball-VM neste år og OL i Rio de Janeiro i 2016.

Også i São Paulo utviklet en lignende protest seg til å bli voldelig. Sju mennesker ble skadd, blant dem fire politifolk, skriver avisen O Estado de São Paulo.

I Rio de Janeiro sier lærerne at 50.000 mennesker deltok i demonstrasjonene. Politiet vil ikke bekrefte at flere enn 10.000 deltok. Lærerdemonstrasjonene for høyere lønn har pågått i to måneder.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus