Lærerdemonstrasjon ble voldelig i Rio de Janeiro

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politi og maskerte anarkister barket sammen etter at en demonstrasjon utartet i Rio de Janeiro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusenvis av mennesker gikk ut i gatene til støtte for lærere som krevde høyere lønn i Brasils nest største by mandag kveld.

Demonstrasjonen pågikk i flere timer, og var fredelig inntil en gruppe på omtrent 200 «Black Block»-anarkister knuste en port til byens rådhus, ødela minibanker og brøt seg inn i bankfilialer.

Politiet brukte tåregass for å få kontroll på situasjonen, og ifølge den brasilianske avisen O Globo skal demonstrantene ha satt fyr på en buss og kastet brannbomber. Minst en person skal være pågrepet.

Anarkistene brukte møbler fra bankene som barrikader mot politiet.

Brasil har i år vært rystet av sosial uro. En av årsakene er misnøye med de store utgiftene regjeringen har påtatt seg for å arrangere fotball-VM neste år og OL i Rio de Janeiro i 2016.

Også i São Paulo utviklet en lignende protest seg til å bli voldelig. Sju mennesker ble skadd, blant dem fire politifolk, skriver avisen O Estado de São Paulo.

I Rio de Janeiro sier lærerne at 50.000 mennesker deltok i demonstrasjonene. Politiet vil ikke bekrefte at flere enn 10.000 deltok. Lærerdemonstrasjonene for høyere lønn har pågått i to måneder.