Fagforeningstopp får bli i Norwegian

Fagforeningstoppen Roger Handeland, som ble innkalt til samtale med Norwegian-ledelsen etter å ha blitt intervjuet om Dreamliner-flyene, får beholde jobben. Foto: NTB scanpix.
Fagforeningstoppen Roger Handeland, som ble innkalt til samtale med Norwegian-ledelsen etter å ha blitt intervjuet om Dreamliner-flyene, får beholde jobben. Foto: NTB scanpix.

Fagforeningstoppen Roger Handeland, som ble innkalt til samtale med Norwegian-ledelsen etter å ha blitt intervjuet om Dreamliner-flyene, får beholde jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har nå skværet opp, sier flytekniker Handeland til VG etter oppsigelsessamtalen i Norwegians hovedkontor på Fornebu mandag ettermiddag.

Handeland er også leder i Norsk Flytekniker Organisasjon, og i september ble han intervjuet i Finansavisen om Norwegians problemer med selskapets to Dreamliner-fly. Han svarte på spørsmål om hva de tekniske problemene besto i, hvilke råd han ville gi Norwegian-sjef Bjørn Kjos og om problemene kunne bli langvarige.

– Alle fly har innkjøringsproblemer, men her har Norwegian tatt en kalkulert risiko, sa han blant annet.

Les også: Fagforeningstopp kan få sparken av Bjørn Kjos

Angrer ikke

Handeland sier til Dagbladet etter møtet med ledelsen at han ikke angrer på intervjuet med Finansavisen. Nå har han forklart sjefene hva han mente med formuleringene, og han beskriver tonen mellom partene som god.

Til VG sier fagforeningstoppen at det først og fremst var detaljer han hadde oppgitt om finansieringen av flyene og passasjerrettigheter arbeidsgiveren hadde reagert sterkest på – ikke uttalelsen om risiko.

Selv om flyteknikeren er lettet over at han ikke får sparken, er han skuffet over måten Norwegian har behandlet saken på.

– Personlig har det vært en belastning. Jeg har brukt en hel helg på å tenke på utfallet av dette møtet og hva jeg skal gjøre framover. Jeg er skuffet over håndteringen jeg har fått, og hadde Kjos eller noen andre i ledelsen ringt meg, hadde jeg svart dem, sier Handeland til Dagbladet.

Dreamliner-trøbbel

Med på møtet, som Handeland var innkalt til etter arbeidsmiljølovens paragraf 15.1, som har tittelen «Drøfting før beslutning om oppsigelse», var flyselskapets og Handelands advokater, Norwegians HR-direktør og en lokal tillitsvalgt.

Norwegian har bestilt åtte Dreamlinere. Selskapet har to av dem nå og skal etter planen få et tredje i år, fire neste år og ett i 2015. De to flyene som er levert til nå har vært forfulgt av tekniske problemer, og det ene flyet er tatt ut av trafikk og sendt til vedlikehold hos Boeing.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus