Bergensbanen kan bli stengt i flere dager

Et ras mellom Mjølfjell og Myrdal har ført til at Bergensbanen er stengt. I verste fall kan det ta flere dager før den kan åpnes igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Raset gikk søndag. Foreløpig er omfanget uvisst, men i morgentimene mandag får NTB opplyst fra Jernbaneverket at banen kan forbli stengt i flere dager.

– Vi skal ut på befaring med geologer og får også med et klatrelag. Det er skader på kjøreledninger, og det kan også være skader på andre installasjoner. Vi kan ikke utelukke at Bergensbanen kan være stengt i flere dager, sier pressevakt Harry Korslund til NTB.

Han har ikke tall på hvor mange reisende som er berørt av raset, men at det er et betydelig tall. Det nøyaktige tallet avhenger av hvor lenge banen er stengt.

Det var mye nedbør i området, men Jernbaneverket er ikke sikre på om det var årsaken til raset.

– Det kan være en sammenheng, men det endelige svaret får vi når geologene har vært på befaring, sier Korslund.

Buss erstatter tog på en del av de berørte strekningene. For en fullstendig oversikt ber Jernbaneverket om å følge med på NSBs nettsider.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus