Neda føler seg sviktet

– Jeg trodde alle barna skulle få beskyttelse

VILLE GJORT MER: Knut Arild Hareide sier han forstår skuffelsen, og Trine Skei Grande sier at de gjerne ville ha gjort mer, men at valgresultatet ikke ga nok gjennomslag.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VILLE GJORT MER: Knut Arild Hareide sier han forstår skuffelsen, og Trine Skei Grande sier at de gjerne ville ha gjort mer, men at valgresultatet ikke ga nok gjennomslag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Neda (12) føler at hun og familien føler er sviktet av KrF og Venstre. Hun trodde at en ny regjering ville hjelpe dem tilbake til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neda ga mange et bilde av asylbarna da hun på Dagsrevyen i NRK fortalte at hun «liker Norge, men Norge liker ikke meg». Uttalelsen rørte mange og førte til stor oppmerksomhet både rundt Nedas sak, men også situasjonen til de lengeboende asylbarna.

– Alle sa til oss at valget i Norge ville bety en ny sjanse for asylbarna. Nå kommer det en ny regjering, men vi får ikke flytte hjem, så jeg er veldig lei meg, sier Neda til VG på telefon fra Jordan.

Ble tvangsutsendt

– Jeg trodde alle barna skulle få beskyttelse, sier hun.

I juni ble Neda Ibrahim og hennes tre søsken tvangsutsendt fra Norge til Jordan sammen med foreldrene, etter nær ti år på asylmottak i Sandnes. Håpet har likevel vært at et regjeringsskifte kunne bidra til å hjelpe familien tilbake til Norge.

Både Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (Venstre) uttalte seg i juni i slike vendinger at det ga Neda og familien håp, men løsningen de fikk forhandlet fram gjelder ikke for Neda.

Les også: Nye sjokktall rundt asylbarn i Norge

Hareide: – Forstår skuffelsen

Knut Arild Hareide sier han forstår skuffelsen, og Trine Skei Grande sier at de gjerne ville ha gjort mer, men at valgresultatet ikke ga nok gjennomslag.

Neda og familiens advokat, Arild Humlen, skal ta utvisningssaken for retten 29. oktober, og har ennå ikke gitt opp håpet.

– Jeg mener vedtaket er ugyldig og grovt urimelig, fordi de barnefaglige vurderingene var for dårlige, sier Humlen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus