Sp vil samarbeide med regjeringen Solberg

SVIKTER JENS: Med en stortingsgruppe på ti representanter kan Senterpartiet og Liv Signe Navarsete sørge for flertall sammen med Høyre og Frp i saker der de andre borgerlige partiene har et annet syn. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
SVIKTER JENS: Med en stortingsgruppe på ti representanter kan Senterpartiet og Liv Signe Navarsete sørge for flertall sammen med Høyre og Frp i saker der de andre borgerlige partiene har et annet syn. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Senterpartiet øyner nå muligheten til omkamp på flere saker der de måtte kompromisse i den rødgrønne regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både strengere rovdyrpolitikk med færre ulver, innføring av tiggerforbud og friere snøskuterkjøring kan få flertall i Stortinget med hjelp av stemmene fra Senterpartiet.

Med en stortingsgruppe på ti representanter kan Sp og Liv Signe Navarsete sørge for flertall sammen med Høyre og Frp i saker der de andre borgerlige partiene har et annet syn, skriver VG.

Vil være konstruktive

– Det er ikke slik at vi står til disposisjon for den nye regjeringen i enhver sak. De må ikke tro at de kan shoppe rundt etter flertall. Vi skal være konstruktive i opposisjon, og vi skal forsøke å påvirke der vi kan, understreker Sp-leder Navarsete.

Høyre og Frp har foreløpig ikke avklart hvordan den nye rovdyrpolitikken vil bli, men begge partiene ønsker innstramming i bestandsmålene og er dermed på linje med Sp, men ikke med Venstre og KrF.

Les også: Dømt til fengsel etter trusler mot Stoltenberg

Tiggeforbud

Høyre, Frp og Sp har også felles syn på at Norge må innføre et lovforbud mot tigging, og dermed også flertall i Stortinget for dette. Erna Solberg og Siv Jensen har også slått fast at kommunene skal få mer styring over reglene for motorisert ferdsel i utmark, igjen et punkt som samsvarer med Sp.

Påtroppende statsminister Erna Solberg er positiv til tonene fra Navarsete.

– Det er interessant å se at Sp nå tar omkamp på kompromisser gjort med egen regjering, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus