– Trangsynt og uutdannet

Anderson Silva ( tidligere middelvektsmester i UFC) tapte på knockout mot utfordreren Chris Weidman. Foto: NTB scanpix
Anderson Silva ( tidligere middelvektsmester i UFC) tapte på knockout mot utfordreren Chris Weidman. Foto: NTB scanpix

Idrettspresident Børre Rognlien vil beholde knockoututvalget for unngå «burfighting med bare never».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag ble det kjent at den blåblå regjeringen går inn for å fjerne forbudet mot proffboksing. Under en pressekonferanse påpekte Siv Jensen at dette betyr at Norges boksedronning Cecilia Brækhus kan gå kamper i Norge.

Det er likevel ikke helt sikkert med tanke på den omstridte knockoutloven, som regulerer bruk av hjelm og hansker i Norge.

Idrettspresident Børre Rognlien sier til NRK at det er tvilsomt at forbundet går inn for oppheving av knockoututvalget, som regulerer knockoutloven.

– Det er nok lite som tyder på at vi vil foreslå at knockoututvalget oppheves, men det kan jo tenkes at det kan gis enkelte dispensasjoner, sier han til NRK.

Les også: Castillo ber Brækhus være forberedt på full krig

Skeptisk til MMA

En av årsakene til at Rognlien er skeptisk er at han ikke ønsker at idretter som Mixed Martial Arts (MMA) skal vokse fram i Norge.

– Det er en rekke ting som reguleres, og hvis vi opphever loven, vil man ha «burfighting med bare never», og det tror jeg ingen vil ha, sier Rognlien til NRK.

MMA kombinerer ulike kampsportstiler som thaiboksing, boksing, bryting, submission wrestlig. Sporten blir stadig mer populær over hele verden, spesielt innen organisasjonen UFC ( Ultimate Fighting Championship).

Les også: Kulturdepartementet vil oppheve omstridt bokselov

Trangsynt

Tarjei Nymark Mørkve, redaktør for MMA Norway, reagerer kraftig på idrettspresidentens uttalelser.

– Jeg synes det er veldig overraskende at en idrettspresident kan ytre seg på en såpass trangsynt og uutdannet måte om en sport som allerede er større enn boksing i Norge. Det han kaller «burfighting» er en sport som har hatt en enorm utvikling de siste 20 årene og reguleres strengt, sier han til ABC Nyheter og legger til:

– Det vitner om at han overhodet ikke vet hva han snakker om når det gjelder MMA som sport, og jeg synes det er trist at en person som tydeligvis er helt kunnskapsløs om temaet skal kunne ta avgjørelser som rammer tusenvis av utøvere i Norge.

President Henning Svendsen i Det norske MMA-forbundet gleder seg på vegne av proffboksingen, men understreker at det ikke betyr at også MMA blir legalisert i Norge.

– Det er klart det er et steg i riktig retning. Men vi er veldig nyoppstartet, og ligger litt etter boksing, sier han til Dagbladet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus