Mor lot sønn (4) sulte i hjel

FUNNET DØD: Fire år gamle Hamzah Khan ble funnet død i en barneseng i huset til foreldrene. Der hadde han ligget i to år. Foto: NTB scanpix
FUNNET DØD: Fire år gamle Hamzah Khan ble funnet død i en barneseng i huset til foreldrene. Der hadde han ligget i to år. Foto: NTB scanpix

Den rystende historien om Hamzah Khan (4) har sjokkert England. Nå er moren funnet skyldig i uaktsomt drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 43-årige engelske kvinnen, Amanda Hutton, er funnet skyldig i uaktsomt drap etter å ha sultet sin fire år gamle sønn til døde, for deretter å ha skjult kroppen i et teppe i en sprinkelseng på soverommet.

Hutton vil fredag bli dømt for drapet i Bradford Crown Court, skriver BBC.

Ifølge politietterforskere skal Hamzah Khan ha blitt funnet «mumifisert» i familiens hjem i Bradford, England.

Fireåringen hadde fortsatt på seg babyklær da han døde 15. desember 2009, selv om han var fire år gammel.

Les også: Tror 29-åringen drepte datter (5) med slegge

– Det verste jeg har sett

DRAP: Amanda Hutton er kjent skyldig i uaktsomt drap på hennes egen sønn. Foto: NTB scanpixDRAP: Amanda Hutton er kjent skyldig i uaktsomt drap på hennes egen sønn. Foto: NTB scanpix

I retten forklarte Hutton at hun slet med å få sønnen til å spise, og at han plutselig døde. Moren innrømmet at hun har forhindret at sønnen ble begravet.

Fireåringen bodde sammen med sin mor og sju andre søsken i huset han ble funnet død.

En av Huttons barn anklaget moren for omsorgssvikt da han vitnet i saken. Han forklarte at lillebroren ble tvunget til å sove oppreist i en barnevogn. Videre skal han ha sett sin bror spise fra sin egen skitne bleie.

Politietterforsker Lisa Griffin i West Yorkshire politidistrikt sa i retten at Hutton feilet totalt med å ta hånd om barnet sitt.

– Amanda har gått langt i å skjule dødsfallet til hennes barn, og har vært til hinder for politifolk og alle andre tjenester ved en rekke anledninger, sa hun og fortsatte:

– Det er hjerteskjærende. Det er det verste jeg har sett i løpet av 28 år.

Les også: Gutt (5) skjøt og drepte lillesøster (2)

Faren raser

Amanda Hutton har store rusproblemer knyttet til både alkohol og cannabis. Guttens far hadde besøksforbud mot moren, men varslet politiet flere ganger om at sønnen kunne være i fare.

HUS: Slik så det ut hjemme i familiens hus i Bradford. Foto: NTB scanpixHUS: Slik så det ut hjemme i familiens hus i Bradford. Foto: NTB scanpix

Etter det grufulle funnet av sønnen, raste han mot politiet og barnevernet, som ikke undersøkte påstandene hans.

– Hvis de hadde hørt på meg, ville sønnen min vært i live i dag, uttalte Aftab Khan til Daily Mail.

Drapet på Hamzah har fått stor oppmerksomhet i britiske medier og mange har stilt spørsmål ved hvordan gutten kunne ligge død i to år uten at noen varslet om saken.

Ingen helsepersonell hadde sett Hamzah etter at han var tre uker gammel.

Les også: Skjøt kona og la ut likbilde på Facebook

Kritisk til myndighetene

David Tucker, som er ansatt i barnevernet, sier til Sky News at dette alene burde varslet myndighetene om at noe var alvorlig galt.

– Barn som ikke vises medisinsk avtaler kan være en indikator på at en av foreldrene eller en omsorgsperson prøver å unngå at profesjonelle skal se at barnet er utsatt for overgrep eller omsorgssvikt, sier han.

– Det er en velkjent risikofaktor, men det synes ikke å ha utløst den riktige sammensetningen av alarmer i dette tilfellet, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus