Aktor mener åtte momenter beviser at 38-åringen er skyldig

Statsadvokat Nina Prebe og forsvarer John Christian Elden i retten fredag. Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Statsadvokat Nina Prebe og forsvarer John Christian Elden i retten fredag. Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Statsadvokat Nina Prebe mener åtte sentrale momenter i Sigrid-saken beviser utover hinsides tvil at det er den 38 år gamle tiltalte som er 16-åringens drapsmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prebe ba dommerne i Oslo tingrett se bort fra de ubesvarte spørsmålene i saken, som forsvareren, advokat John Christian Elden, har framholdt da hun holdt sin prosedyre fredag. Hun innledet med å fastslå at aktoratet mener at det var 38-åringen som står tiltalt i saken som «bortførte, drepte og dumpet» Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

– Det er min oppgave å gi dere bevisene for at det var som han som gjorde dette, men det er ikke nødvendig for meg å bevise hvordan, sa hun.

Dette er de åtte sentrale bevismomentene, som aktor mener danner et bilde som er overbevisende nok til at 38-åringen skal kunne dømmes:

* Bompasseringen i Strømsveien elleve-tolv minutter før bortføringen knytter 38-åringen stedet der Sigrid ble bortført fra på Østensjø.

* Skadene på Citroënen er ikke forenlige med en alvorlig påkjørsel.

* Sigrids blod er funnet i campingvognen.

* Rengjøring og opprydding av sengedelen i campingvognen, som aktor mener skjedde etter at Sigrid ble drept.

* Fiberfunn i Volkswagenen, som tiltalte lånte samme dag som Sigrid ble bortført, er av samme type som teltet Sigrid var pakket inn da hun ble funnet død.

* Innpakningen av Sigrid knyttes i det vesentligste til campingvognen og Volkswagenen.

* Tiltaltes bevegelser og rutineendringer etter bortføringstidspunktet bekrefter at noe alvorlig har skjedd, mener aktor.

* En tidligere dom fra 2007 viser at 38-åringen hadde vilje og evne til å øve grov og uprovosert vold.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus