Hareide med asylbarn-unnskyldning til SV

KrF-leder Knut Arild Hareide ber SV om unnskyldning for måten han hoverte på under mandagens pressekonferanse der en løsning for asylbarna ble presentert. Hareide innrømmer at han gikk for langt og at løsningen ikke gjelder for svært mange av de 750 lengstboende asylbarna i Norge.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KrF-leder Knut Arild Hareide ber SV om unnskyldning for måten han hoverte på under mandagens pressekonferanse der en løsning for asylbarna ble presentert. Hareide innrømmer at han gikk for langt og at løsningen ikke gjelder for svært mange av de 750 lengstboende asylbarna i Norge. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

KrFs leder Knut Arild Hareide innrømmer at tross asylbarnavtalen KrF og Venstre fikk i samarbeidsavtalen med Høyre og Frp, så vil asylbarn bli sendt ut av landet. Nå ber han SV om unnskyldning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lysbakken mener flere politikere burde lære av Hareide. KrF-lederen har uttalt sin anger i et intervju i Klassekampen og sendte allerede tirsdag brev til partiet med sin beklagelse.

– Hareide er en raus og annerledes politiker. Jeg setter veldig stor pris på at han sendte oss dette brevet. Politikken er ofte brutal, og det er uvanlig at noen tør å beklage hvis de har gått over streken, sier Lysbakken til VG.

Se bildeserien: Asylbarna er først og fremst barn

Det var mandag at Hareide uttalte etter at samarbeidsavtalen var et faktum, at løsningen som de fire borgerlige partiene oppnådde for asylbarna overgikk det SV oppnådde i regjering.

– Det SV har prøvd på i åtte år, har vi klart på 14 dager, sa Hareide på en pressekonferanse.

Bakgrunn: Nye sjokktall om asylbarn-avtalen

Nå innrømmer han at han gikk for langt og ga for høye forventninger til mange.

– Jeg har gått med en vond følelse inni meg siden mandag. Nå er det på tide å si unnskyld til Audun Lysbakken og SV. Jeg burde aldri ha sagt det, sier Knut Arild Hareide til Klassekampen.

Tirsdag kunne ABC Nyheter avsløre at asylavtalen vil gjelde for maksimum 176 av 752 asylbarn som har bodd lenge i Norge. Det vil si at færre enn en av fire får søke om «amnesti».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus