Venstre anser slaget om ostetollen for tapt

Venstres nestleder Ola Elvestuen har tidligere krevd at den omstridte ostetollen må fjernes. Nå sier partiets andre nestleder, Terje Breivik (bildet) at han tviler på om tollen vil bli fjernet av den nye regjeringen.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Venstres nestleder Ola Elvestuen har tidligere krevd at den omstridte ostetollen må fjernes. Nå sier partiets andre nestleder, Terje Breivik (bildet) at han tviler på om tollen vil bli fjernet av den nye regjeringen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Venstre har vært kraftig imot ostetollen som de rødgrønne innførte forrige høst. Men partier tror nå kampen for å fjerne tollen er tapt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med Høyre og Frp var Venstre blant dem som reagerte sterkt på innføringen av prosenttoll på en del ost- og kjøttprodukter i fjor, skriver Nationen.

Venstre har også vært offensiv på vegne av de borgerlige og nærmest erklært at en borgerlig regjering vil fjerne tollen etter valget. Nestleder Ola Elvestuen sa i sommer i klartekst til NTB at ostetollen «skal reverseres av en borgerlig regjering».

Nå har imidlertid tonen blitt noe spakere.

– Nå har jeg sittet i sonderingene, og vi har et dokument som har to setninger om landbruk. På bakgrunn av det som står i samarbeidsdokumentet, og sonderingene, har jeg forventninger om at det ikke blir satt i gang et arbeid med å reversere ostetollen, sier nestleder Terje Breivik i Venstre til Nationen.

Samarbeidsavtalen med de fire nevner ikke ostetollen med et eneste ord, men det fjerde borgerlige partiet, KrF, har hele tiden vært for skjerpelsen.

EU har vært svært kritisk til innføringen av de skjerpende tollbestemmelsene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus