Olemic Thommessen ny Stortingspresident

NY PRESIDENT: Når Stortinget åpner neste uke, vil Olemic thommessen ofte sees med den berømte Stortingklubbe i hånden. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
NY PRESIDENT: Når Stortinget åpner neste uke, vil Olemic thommessen ofte sees med den berømte Stortingklubbe i hånden. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Olemic Thommessen (57) fra Høyre blir ny stortingspresident.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg håper jeg vil være en som alle representantene føler gjør en jobb for dem og står opp for dem når det trengs, sier Thommessen.

Stortingspresidenten utnevnes formelt 8. oktober.

Den erfarne politikeren og advokaten fra Lillehammer er innstilt til det prestisjefulle vervet av stortingsflertallet bestående av Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti.

Thommessen har vært innvalgt på Stortinget siden 2001, og har vært Høyres talsmann for kultur, medier, barn og familie og likestilling.

– En stor ære

Neste uke «rykker» 57-åringen opp til å ha gang og sete etter kongefamilien og andre kongelige ved offisielle seremonier og fester ved hoffet. Som stortingspresident skal Thommessen lede arbeidet i Stortingets presidentskap. De lager Stortingets arbeidsplan, fastsetter dagsorden, fordeler saker og leder Stortingets møter.

På sin Facebook-side skriver Thommessen:

«H, Frp, V og Krf har samlet seg om å fremme meg som kandidat til å bli stortingspresident - det er en stor ære, og svært inspirerende utgangspunkt, for å gå inn i arbeidet på Stortinget i en ny periode. Jeg har derfor takket ja til å stille. Er ydmyk overfor oppgaven, men gleder meg veldig til å ta fatt på arbeidet etter at jeg ettter all sanslynlighet blir valgt til uken».

Thommessen overtar etter Dag Terje Andersen fra Arbeiderpartiet, som har vært stortingspresiden siden 2009.

Det er 20 år siden Høyre hadde posten som stortingspresident, da med Jo Benkow fra 1989 til 1993.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus