Her reddes gislene ut av kjøpesenteret

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye bilder fra terroren i kjøpesenteret i Nairobi har blitt offentliggjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kommer stadig nye og sterke skildringer fra det dramatiske terrorangrepet i den kenyanske hovedstaden Nairobi 21. september.

Hittil usette bilder viser hvordan politimenn og sivile tok seg inn i kjøpesenteret og reddet et titalls mennesker som gjemte seg i butikker.

Med pistoler og maskingevær risikerte de livet for å redde personer som var fanget i senteret i løpet av de 80 dramatiske timene terroraksjonen pågikk.

Les også: Her reddes Portia (4) fra terroristene

Åtte pågrepet

Terroraksjonen har kostet 67 menneskeliv, men tallet fryktes å bli langt høyere ettersom over 60 andre ennå ikke er gjort rede for.

Blant ofrene var over 50 kenyanere, samt personer fra Australia, Canada, Frankrike, Ghana, Kina, Nederland, Peru, Storbritannia og Sør-Afrika.

Hendelsen regnes som en av de verste i Kenyas historie.

Forrige uke bekreftet kenyanske myndigheter at åtte personer er pågrepet mistenkt for å ha noe med angrepet å gjøre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Vi drepte 137 gisler

Jakter «Den hvite enke»

Den britiske kvinnen Samantha Lewthwaite, kalt «Den hvite enke», er etterlyst gjennom Interpol etter en forespørsel fra Kenya.

Mange har spekulert i om Lewthwaite er en av hjernene bak terrorangrepet på kjøpesenteret, men i en pressemelding fra Interpol står det ikke noe om at Lewthwaite er etterlyst for terroren.

Hun går under kallenavnet «Den hvite enke» fordi hun er enken etter en av terroristene som sto bak terrorangrepet i London i 2005, der 52 mennesker mistet livet og flere hundre ble skadet.