Sju tiltalt for mafiavirksomhet og dopingproduksjon

Sju menn fra Trøndelag er tiltalt for å ha bidratt til produksjonen av over tre millioner dopingtabletter. Saken omtales som den største dopingopprullingen i Europa nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er uten sidestykke det største omfanget som er dokumentert i norgeshistorien, sier statsadvokat Unni Sandøy, som tok ut tiltalen, til Adresseavisen. Opprullingen, kalt «Operasjon Gilde», startet i slutten av 2011 og er Sør-Trøndelag politidistrikts største sak noensinne. Ved nyttår var 100 personer siktet i saken.

Gruppen har ifølge tiltalen produsert hjemmelagd Viagra i en garasje, solgt store mengder anabole steroider basert på pulver kjøpt fra Kina, distribuert titusenvis av kroner i kontantbetaling via Posten, og flere av mennene skal ha vært involvert i Norges største dopingfabrikk i Trondheim helt siden 2003.

De sju trønderne tiltales for mafiavirksomhet, produksjon, innførsel og salg av doping, hvitvasking av penger, trusler og forsøk på å ødelegge bevis. Strafferammen for de alvorlige forholdene er elleve års fengsel, og saken kommer opp for Sør-Trøndelag tingrett i januar.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus