Frp-politikere i lange avhør i voldtektssaken

Advokat John Christian Elden mener voldtektssaken mot de to Frp-politikerne kommer til å bli snarlig henlagt etter at de er avhørt tirsdag. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Advokat John Christian Elden mener voldtektssaken mot de to Frp-politikerne kommer til å bli snarlig henlagt etter at de er avhørt tirsdag. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

De to Frp-politikerne som er anmeldt for å ha voldtatt en partifelle, satt tirsdag i lange avhør. Begge mennene venter en snarlig henleggelse, ifølge deres forsvarere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter avhørene tirsdag har politiet fortsatt ikke tatt ut noen formell siktelse mot mennene. Ingen av mennene erkjenner straffskyld i saken.

Kari-Janne Lid, som leder Oslo-politiets avsnitt for seksualforbrytelser, mener avhørene vil gi et godt grunnlag for den videre etterforskningen i saken.

– Grundige forklaringer

– De mistenkte har avgitt grundige og detaljerte forklaringer om hva de mener har skjedd, og ingen av dem erkjenner straffskyld. De har sittet i avhør hele dagen tirsdag. Detaljer fra avhørene kan vi selvsagt ikke gå ut med, sier hun til NTB.

En kvinnelig tillitsvalgt i Fremskrittspartiet har politianmeldt de to partifellene for voldtekt etter et valgkamparrangement i august. Kvinnen oppsøkte voldtektsmottaket i Oslo kort tid etter den angivelige voldtekten.

Begge mennene avviser kategorisk anklagene. De har selv ønsket å bli avhørt så raskt som mulig.

Blir ikke fengslet

Kari-Janne Lid sier at politiet vil bruke litt til på utskriving av forklaringene og sammenstilling av dem.

– Videre må vi avvente sporskriftprotokollen fra voldtektsmottaket som vi regner med vil komme i løpet av et par uker. Eventuelle funn vil bli sentrale bevis i saken. Mest sannsynlig vil vi så gjøre et avsluttende avhør med de tre involverte i saken etter dette, sier Lid.

Politiet har foreløpig ikke planer om å varetektsfengsle mennene.

– Varetektsfengsling har ikke vært noe tema fordi det ikke er fare for bevisforspillelse i denne saken, sier Lid til Dagbladet.

Forsvarerne til de to mistenkte i saken sa tidligere tirsdag at de regnet med at saken snart skulle bli henlagt.

– Min klient vil på det sterkeste tilbakevise anklagene mot dem. Han har selv ikke sett noen dokumenter og bare fått anklagene rettet mot seg via mediene. Han regner med å få forklart seg nå og at saken henlegges etter det, sa forsvarer John Christian Elden til NTB.

Avviser kjennskap

Advokat Harald Stabell bekrefter overfor NTB at han bistår den andre siktede i saken, men vil ikke kommentere innholdet i den eller avhørene.

– Min klient benekter enhver kjennskap til forholdene i anklagen. Han håper og regner med å bli sjekket ut av saken snarest mulig, sa Stabell tirsdag formiddag.

Kvinnens bistandsadvokat, Hege Salomon, sier hun «overlater til politiet å kommentere etterforskningskrittene som tas i saken» og vil ikke nå gi utdypende opplysninger eller ytterligere kommentarer.

Ifølge NRK vurderer politiet om de skal avhøre personer som var til stede på festen i forkant av den angivelige voldtekten. Den skal ifølge kvinnen ha skjedd hjemme hos en av de anmeldte etter en fest i forbindelse med et valgkamparrangement på partikontorer i Oslo 6. august.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus