Meny

Sametingsmedlem pågrepet i Murmansk

Sametingsmedlemmet Aili Keskitalo ble pågrepet av russiske myndigheter torsdag på grunn av brudd på landets visumbestemmelser. Arkivfoto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sametingsmedlemmet Aili Keskitalo ble pågrepet av immigrasjonsmyndighetene i Russland etter å ha deltatt på det årlige møtet med parlamentarikere i den arktiske regionen, melder Barents Observer.

Den kjente samepolitikeren hadde akkurat kommet tilbake til hotellet da hun ble pågrepet i Murmansk torsdag omkring klokken 17, melder nettstedet.

På møtet hadde hun diskutert internasjonalt samarbeid i Arktis.

Møtet hadde utsendinger fra Canada, Norge, Russland, Island, Danmark/Grønland og EU-parlamentet, samt arktiske og europeiske observatører, skriver Barents Observer. Aili Keskitalo representerte det norske sametinget.

Hun ble ført bort av politiet og avhørt til omkring klokken 21, da hun ble løslatt etter å ha fått en bot. Bakgrunnen for pågripelsen skal ha vært at hun hadde feil type visum til Russland. Det er ulovlig å bruke turistvisum hvis en person jobber, deltar i møter eller konferanser. Ifølge russisk lovgivning må alle som deltar på et møte ha forretningsvisum.

Tidligere denne uken ble fire andre nordmenn pågrepet i Murmansk på grunn av brudd på visumbestemmelsene. Disse representerte norske olje- og gasspartnere.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus