Solbakken nær gigantbragd mot Juventus

FCK-trener Ståle Solbakken virket tilfreds med 1-1 hjemme mot Juventus i Parken.
FCK-trener Ståle Solbakken virket tilfreds med 1-1 hjemme mot Juventus i Parken. Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix

FC København ledet overraskende 1-0 til pause, men ble mer og mer slitne og måtte klare seg med 1-1 mot Juventus hjemme i Parken tirsdag kveld.

Det var på ingen måte et nederlag for Ståle Solbakken og hans elever. Juventus har tapt svært få kamper de siste sesongene og hadde kanskje ventet en enklere oppgave på den danske nasjonalarenaen.

Starten kunne knapt blitt verre for Antonio Contes menn. På en dødball i det 14. minutt ble det rot i forsvaret, og FCKs Nicolai Jørgensen kunne sende vertene i føringen fra kort hold.

Derfra og ut handlet mye om Juventus. Og kanskje aller mest om København-keeper Johan Wiland. Gang på gang avverget den svenske keeperen store muligheter fra den italienske storklubben.

Stormløp

Først i det 54. minuttet måtte sisteskansen plukke en ball ut av målet. Conte hadde funnet ut i pausen at Juventus kunne lykkes ved å spille ballen langs bakken, og det fungerte perfekt da Federico Peluso slo inn fra venstresiden. Carlos Tévez hoppet over ballen, og Fabio Quagliarella hamret den utakbart i mål.

Juventus' stormløp mot FCK-målet fortsatte, og blant annet fikk målscorer Quagliarella et par gode muligheter. Han headet også i tverrliggeren, men en Wiland i storlag hadde stort sett kontroll.

Blant dem som lot seg begeistre av keeperen var Kjetil Wæhler, tidligere landslags- og AaB-midtstopper.

– Hadde det ikke vært for Wiland så hadde «Den gamle dame» vært 5 mål foran. Utrolig om det blir uavgjort i Parken, skrev han på sin Twitter-konto.

Galatasaray-kollaps

En kanonstart i gruppe B ble det for Real Madrid, som virkelig kjørte over Galatasaray på tyrkernes hjemmebane tirsdag. Etter å ha nøyd seg med 1-0-ledelse til pause, utnyttet det spanske stjernegalleriet at vertene ble tomme for krefter utover i annen omgang.

Isco ga gjestene ledelsen etter en drøy halvtime. Karim Benzema fulgte opp med 2-0 i det 54. minutt, før Cristiano Ronaldo punkterte kampen med to raske scoringer midtveis i omgangen.

80 minutter var spilt da Ronaldo serverte Benzema til 5-1. Umut Bulut rakk å score et trøstemål før kveldens store spiller, Ronaldo, dro av tre mann og dunket kveldens siste ball i nettet i tilleggstiden.