Meny

Tiltalte: – Bildet av bilen kan være manipulert

I retten mandag hevdet den tiltalte 38-åringen at dette bildet kunne være manipulert. I dag ble materialet frigitt av påtalemyndigheten. Foto: POLITIET

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er bilen den tiltalte sunnmøringen solgte etter at Sigrid (16) forsvant.

Påtalemyndigheten frigir i dag flere bilder som er lagt frem mot den tiltalte 38-åringen i Sigrid-saken. Bildene viser at mannens Citroen har skader på panser, frontrute og ei bildør.

På ett av bildene vises den tiltalte i gjenskinnet av bilens vindu. Personen står med en telefon og ser ut til å ta et bilde. Bildene er datert 6. august i fjor i minuttene rundt klokka 13.20, dagen etter at Sigrid forsvant.

Tiltalte kunne mandag ikke bekrefte at det var han som har hatt bildet.

– Det bildet kan være manipulert. Jeg er god på slikt og vet at politiet eller andre kan manipulere både med innhold og dato på bilder, sa tiltalte i retten i går.

Aktoratet la mandag fram flere bilder som er tidfestet i tiden før og etter Sigrid forsvant. De viser en skadefri bil før den 4. august, og en bil med skader i panser, knust frontrute og bulk på førerdør etter den 6. august.

Les også: Tiltalte sov i bil etter at Sigrid forsvant

Synlige skader på panseret

Bildene er hentet fra en telefon som ble aktivert med personnummeret og navnet til 38-åringen. Et av bildene viser riper på bilen politiet mener skal være bilen som er brukt til å bortføre 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Politiet friga også et bilde av bilen der man kan se synlige skader på bilens panser og frontrute.

Denne grønne Citroën-en er blitt fanget opp i bompassering på Strømsveien klokken 00.04. Bompasseringen er helt sentral i politiets etterforskning i Sigrid-saken. Politiet mener tidspunktet bilen passerte bomstasjonen på, passer med at bilen kan ha vært ved Østensjø barnehage rundt tidspunktet Sigrid forsvant.

Politiet mener skadene på bilens panser og frontrute er forenlig med en påkjørsel. De vil legge fram tekniske bevis for dette senere i rettssaken.

Les også: Senket prisen på bilen som politiet mener kjørte på Sigrid

– Noen må ha hoppet på bilen

Under tirsdagens utspørring av den drapstiltalte sunnmøringen ønsket statsadvokat Nina Prebe å vite hvorfor prisen på bilen plutselig ble senket.

Den tiltalte forsøkte 29. juli å få solgt bilen for 10.000 kroner, men den 10. august ble prisen senket til 2.000 kroner.

Aktor spurte den tiltalte hvorfor prisen plutselig ble senket med flere tusen kroner.

– 10.000 kroner var bare en løs pris vi snakket om, sa tiltalte.

Tiltalte kunne ikke si med sikkerhet hvordan skadene har oppstått.

– Jeg har ingen formening om hvordan skadene har oppstått. For meg ser det ut som noen har hoppet på bilen, men jeg er ikke sikker, sa den tiltalte.Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus