Politimann dømt for PC-tyveri

Artikkelen fortsetter under annonsen

En politimann i Ålesund er i Sunnmøre tingrett funnet skyldig i simpelt tyveri av en bærbar PC. Mannen slipper fengsel, men må ut med 10.000 kroner i bot.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politimannen var tiltalt for grovt tyveri av en datamaskin fra politiets beslagsrom på Ålesund politistasjon. Han var også tiltalt for grov uforstand i tjenesten, skriver Sunnmørsposten.

Datamaskinen som den erfarne politimannen var tiltalt for å ha stjålet, ble funnet av politiet hjemme hos den nå 38 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne i Oslo.

Den var den siktede i denne saken som opplyste politiet om at han hadde fått PC-en fra politimannen i Ålesund. På datamaskinen fant politiet ulovlig pornografi.

Les også: Her mener politiet at Sigrid ble drept

Politimannen skulle ha gitt PC-en til 38-åringen fordi vedkommende var kjent for å kunne reparere ødelagte datamaskiner. Politimannen hevdet i retten at det var vanlig at ansatte kunne forsyne seg av beslag som var blitt liggende på stasjonen, og Spesialenheten for politisaker har da også rettet sterk kritikk mot Sunnmøre politidistrikt for rutinene i forbindelse med beslag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktor Guro Kleppe ønsket at politimannen, som er suspendert fra tjenesten etter å ha vært ansatt i politiet i over 30 år, skulle dømmes til 45 dagers betinget fengsel og 12.000 kroner i bot. Tingretten frifant imidlertid mannen for uforstand og lot ham slippe unna med boten samt 3.000 kroner i sakskostnader.

Ifølge avisen vil den suspenderte politimannen anke dommen. Han er ikke fradømt sin stilling ettersom dette ikke var et tema i rettssaken.