Blobfisk kåret til verdens styggeste dyr

STYGGEST: Denne fisken som lever lang under havoverflaten utenfor Australia, er kåret til verdens styggeste dyr. Foto: All Over Press / Rex
STYGGEST: Denne fisken som lever lang under havoverflaten utenfor Australia, er kåret til verdens styggeste dyr. Foto: All Over Press / Rex

Dypvannsfisken blobfisk har vunnet den gjeve tittelen verdens styggeste dyr.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den britiske organisasjonen Ugly Animal Preservation Society som står bak kåringen, der nettbrukere fra hele verden har hatt mulighet til å avgi sin stemme.

Flere tusen har stemt, og torsdag ble resultatet annonsert under British Science Festival, som arrangeres i Newcastle denne uken.

Det var den slimete dypvannsfisken blobfisk, som ser ut som en sur, gammel gubbe, som dro seieren i land.

Les også: Her er verdens styggeste hund

Fisken lever naturlig utenfor kysten av Australia.

I tillegg til den uoffisielle tittelen «verdens styggeste dyr», får blobfisken æren av å være maskott for Ugly Animal Preservation Society.

Stuntet har som mål å gi stygge, utrydningsturede dyrearter et ansikt, ifølge organisasjonen, som startet som en humorkveld, der vitenskap var tema.

Les også: Kårer byens styggeste rotte

– Vi har lenge hatt behov for noen som kunne gi utrydningstruede dyr et stygt ansikt, og jeg er overveldet av folks reaksjon. Altfor lenge har søte og pusete dyr fått stå alene i rampelyset, men nå kan blobfisken tale for de stygge dyrene som alltid blir glemt, sier biolog og president i Ugly Animal Preservation Society, Simon Watt, ifølge en pressemelding.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus