Røde Kors ber om russisk-amerikansk innsats

Syriske flyktninger i en leir i Libanon. Situasjonen er svært vanskelig for flyktningene både utenfor og inne i Syria. Foto: Reuters
Syriske flyktninger i en leir i Libanon. Situasjonen er svært vanskelig for flyktningene både utenfor og inne i Syria. Foto: Reuters

Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ber USA og Russland gjøre noe med alt som hindrer at nødhjelp kommer frem til dem som trenger den.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både regjeringssoldater og opprørere hindrer medisinsk assistanse til syke og sårede fordi de anser det som en hjelp til fienden, ifølge president i ICRC Peter Maurer.

– Vi håper at dette også er en del av diskusjonene. Vi har sett en masse diplomatisk aktivitet som er iverksatt som følge av en legitim frykt for bruk av kjemiske våpen og en opptrapping av krigføringen. Mitt poeng i dag er at vi gjerne vil se en lignende innsats og energibruk når det gjelder å skape rammebetingelser som gjør at hjelpearbeidere kan få jobbet, sa Maurer onsdag.

Han understreker at ansatte i ICRC forsøker å nå frem til sivile i beleirede områder med vann, mat og medisiner, men at de gang på gang har blitt nektet adgang. Det gjelder blant annet gamlebyen i Homs og i Ghouta utenfor Damaskus, som 21. august skal ha blitt rammet av et gassangrep.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus