Høy og blå jubel hos Høyre

Et enormt brøl av lettelse og glede runget på Høyres valgvake da valgdagsmålingen kom. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Et enormt brøl av lettelse og glede runget på Høyres valgvake da valgdagsmålingen kom. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Hos Høyre sto jubelen i taket da valgdagsmålingene ga dem et fantastisk resultat. Det ble likevel helt stille da FrPs tilbakegang ble presentert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De var på forhånd sikre på seieren, men da tallene kom klokken 21 var det et enormt brøl av lettelse og glede som runget på Høyres valgvake.

- Dette har så langt vært en veldig hyggelig kveld, sier nestleder Bent Høie smilende.

Omkranset av støttespillere på hotellet Radisson Blu var det en veldig fornøyd Høie som kommenterte kveldens målinger og resultatet.

Til ABC Nyheter sier han at Høyres markante fremgang skyldes at de har klart å snakke om egen politikk, og ville ikke bruke velgernes regjeringstrøtthet som grunn til egen vekst.

- Nei, vi har snakket om våre kjernesaker og vår egen politikk. Da er det ekstra godt å få et slikt resultat.

Han ville heller ikke kommentere de kommende regjeringssamtalene som skal starte senere denne uken.

- Men jeg registrerer at alle de fire partiene som har ønsket en borgerlig regjering, har kommet godt inn, sier Høie.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus