Frp glad også for «massekoalisjon»

Christian Tybring -Gjedde som klapper etter godt resultat for Fremskrittspartiet under valgvake på Ballrom i Oslo tidlig mandags kveld. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Christian Tybring -Gjedde som klapper etter godt resultat for Fremskrittspartiet under valgvake på Ballrom i Oslo tidlig mandags kveld. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Blå-blå-regjering var drømmen, men Frps valgvake er mer enn glad for utsiktene til å delta i «en massekoalisjon» med Høyre, Venstre og KrF.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drømmen om blå-blå-regjering brast med den første prognosen klokken 21.

Oppslutningen om Frp på drøyt 16 prosent var heller ikke helt det mange håpet på, men godt over de siste meningsmålingene i Aftenposten og VG.

Partiets valgkampsjef i Akershus, Tønnes Steenersen, hevet glasset med avkjølt italiensk hvitvin, da NTB traff ham ved 21 tiden.

– Ett mandat fra blå-blå-regjering, sier han, men legger til at han er godt fornøyd med den første prognosen.

Tidligere på kvelden berømmet han Venstre og KrF for å ha stått på i valgkampen for en firepartiregjering. Nå er han innstilt på at Frp skal regjere sammen med dem.

Stemningen var heller avdempet sammenlignet med tidligere valgvaker i partiet. Det kunne synes som om utsiktene til regjeringsmakt for Frp legger en verdighetens demper over forsamlingen. Partimedlemmer er spent på styrkeforholdet mellom partiene, men sier rett ut at de er brennsikre på at det blir borgerlig flertall.

Les også: Frp er lesernes favoritt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus