Ban Ki-moon:

– Syria må gi fra seg kjemiske våpen

FNs generalsekretær Ban Ki-moon (bildet) vil be Sikkerhetsrådet kreve at Syria gir fra seg sine kjemiske våpen. Ban sa tirsdag at FNs handlingslammelse i denne saken er pinlig og ikke kan fortsette. Han vurderer nå å be Sikkerhetsrådet vedta at regimet i Damaskus må flytte de kjemiske våpnene til nærmere utpekte områder inne i Syria i påvente av at de tilintetgjøres. Foto: Brendan McDermid (Reuters)
FNs generalsekretær Ban Ki-moon (bildet) vil be Sikkerhetsrådet kreve at Syria gir fra seg sine kjemiske våpen. Ban sa tirsdag at FNs handlingslammelse i denne saken er pinlig og ikke kan fortsette. Han vurderer nå å be Sikkerhetsrådet vedta at regimet i Damaskus må flytte de kjemiske våpnene til nærmere utpekte områder inne i Syria i påvente av at de tilintetgjøres. Foto: Brendan McDermid (Reuters)

FNs generalsekretær Ban Ki-moon vil be Sikkerhetsrådet om å kreve at Syria gir fra seg sine kjemiske våpen og går med på at de ødelegges. – Handlingslammelsen i FN er pinlig og kan ikke fortsette, sier Ban.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generalsekretæren sa mandag at han vurderer å be Sikkerhetsrådet vedta at syrerne må flytte de kjemiske våpnene til nærmere utpekte områder inne i Syria. Her kan våpnene lagres i påvente av at de blir tilintetgjort, tilføyde Ban overfor mediefolk i New York.

Han sa at rådet også må kreve at Syria slutter seg til CWC-konvensjonen mot kjemiske våpen, som trådte i kraft fra 1997 men som syrerne aldri har undertegnet. Bans uttalelser kom etter at Russland tok til orde for at Syrias kjemiske våpen settes under internasjonal kontroll.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus