Syrias president truer med konsekvenser hvis landet blir angrepet

Syrias president Bashar al-Assad truet mandag Washington med å gjøre seg klar for mottiltak dersom amerikanske styrker angriper det krigsherjede landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig nektet han for å ha brukt kjemiske våpen mot sitt eget folk.

– Dere bør vente hva som helst. Regjeringen er ikke den eneste spilleren i denne regionen. Du har ulike grupper, fraksjoner og ideologier. Du har alt med i denne avgjørelsen nå, sier Assad til CBS’ fjernsynsprogram «This Morning».

Assad uttalte seg i det CBS kalte det første intervjuet siden president Barack Obama ba Kongressen om godkjenning til å bruke militær makt til å straffe Assad for regimets angivelige bruk av kjemiske våpen i et dødbringende angrep forrige måned, melder AFP.

Bakgrunn: USA gir Syria én uke

Assad avviste at hans styrker hadde gjennomført noe slikt angrep.

«Hvordan kan man snakke om hva som har skjedd hvis du ikke har bevis?», sier han i intervjuet som ble gjennomført på engelsk. Assad ble spurt om det han forutsier kan bryte ut hvis USA angriper inkluderer bruken av kjemiske våpen.

– Det kommer an på. Hvis opprørerne eller terroristene i regionen eller en annen gruppe besitter slike våpen kan det skje. Jeg vet ikke. Jeg er ingen spåmann, sa Assad.

USAs president Barack Obama vil tirsdag tale til amerikanerne fra Det hvite hus for å diskutere intervensjon i Syria, i forkant av en mulig avstemming i Senatet senere denne uken om å autorisere maktbruk mot Assads regime.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus