Ferjeulykke kan ha krevd over 200 liv i Filippinene

572 mennesker ble reddet opp av vannet da en ferje kolliderte og sank i Filippinene fredag kveld, men flere hundre fryktes omkommet. Foto: Reuters / NTB scanpix
572 mennesker ble reddet opp av vannet da en ferje kolliderte og sank i Filippinene fredag kveld, men flere hundre fryktes omkommet. Foto: Reuters / NTB scanpix

26 mennesker er funnet omkommet og 215 er fortsatt savnet etter fredagens ferjeulykke utenfor kysten av Filippinene, opplyser kystvakten i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Passasjerfergen Saint Thomas Aquinas hadde 870 mennesker om bord da den kolliderte med et lasteskip og sank i mørket utenfor kysten av landets nest største by Cebu fredag kveld.

Skip fra kystvakten og marinen kom raskt til havaristedet og greide sammen med lokale fiskere å hente opp over 600 mennesker fra det kalde vannet.

Les også: 36 omkom i fergeulykke i Hongkong

Lørdag morgen var det funnet 26 omkomne etter ulykken, mens 215 fortsatt var savnet, opplyser kystvakten.

– Det tok ikke lang tid, bare rundt 10 minutter, før ferja sank, forteller kystvaktens nestkommanderende, kontreadmiral Luis Tuason.

Les også: Nærmere 60 skadd i ferjeulykke i New York

– Kapteinen rakk å gi orde om at alle måtte gå fra borde, og de delte ut redningsvester. Men fordi ferja sank så raskt, så er det mye som tyder på at mennesker er sperret inne i den, sier han. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus