Viktige idrettsbegivenheter på fri-tv

FORNØYD: Kulturminister Hadia Tajik kan juble over at TV-listen over frisport er godkjent. (Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix)
FORNØYD: Kulturminister Hadia Tajik kan juble over at TV-listen over frisport er godkjent. (Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix)

OL, VM og EM i fotball og håndball, cupfinalen samt VM i nordiske grener, alpint og skiskyting skal fra neste år sendes på åpne fjernsynskanaler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen vedtok listen over viktige idrettsbegivenheter som skal sendes på frikanaler fredag. EFTAs overvåkingsorgan har godkjent den norske listen.

Den hindrer at betal-TV kan sikre seg rettighetene og sende store hendelser til en liten gruppe av befolkningen.

– Jeg er glad for at ESA har godkjent det norske regelverket og at vi får på plass et regelverk som skal bidra til at viktige sportsbegivenheter blir vist på gratis TV-kanaler som er tilgjengelig for folk flest, sier kulturminister Hadia Tajik.

I en pressemelding listes begivenhetene opp. Sommer- og vinter-OL, cupfinalene i fotball for menn, VM og EM i fotball menn samt kvalifiseringskamper med norsk deltakelse, VM og EM i håndball for kvinner, VM på ski nordiske grener, VM alpint, VM skiskyting og rennene under Holmenkollen (FIS Nordic) skal sendes på åpne kanaler.

Fjernsynskanaler som ikke tilfredsstiller kravene må legge til rette for at åpne kanaler med bred dekning kan sende begivenhetene.

Alle kanaler som ligger i distribusjonsselskapenes grunnpakke og hos RiksTV anses som godkjente frikanaler.

Regelendringen trer i kraft 1. juli.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus