Fem til sykehus etter frontkollisjon i Åmot

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem personer ble brakt til sykehus etter en frontkollisjonen ved Skalstad i Åmot i Buskerud torsdag. To er alvorlig skadd, en moderat skadd og to lettere skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet fikk melding om kollisjonen mellom de to personbilene klokka 16.45.

Fire av de skadde ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus i Oslo, mens den femte ble kjørt med ambulanse til Drammen sykehus.

I den ene bilen satt en mannlig fører, samt en fire år gammel gutt og ei fem år gammel jente. Begge er lettere skadd. Den 37 år gamle mannen ble sittende fastklemt etter ulykken. De to barna ble fløyet først til Ullevål. Også sjåføren ble brakt til sykehuset med luftambulanse etter at redningsmannskapene hadde fått ham løs. Skadene hans beskrives om moderate.

I den andre bilen satt det et eldre ektepar. Begge satt fastklemt. Den 70 år gamle mannen som kjørte bilen, ble fløyet til Ullevål med alvorlige skader, mens den jevnaldrende kvinnen ble kjørt til sykehus i Drammen. Tilstanden hennes var torsdag kveld alvorlig, men stabil.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– De to personbilene frontkolliderte i 80-sone på riksvei 35 rett nord for Åmot. I den ene bilen satt det to personer fastklemt og i den andre én person. Ved 17.30-tiden lyktes det å få løs én av de tre, sier operasjonsleder Espen Sola i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Veien kunne åpnes for trafikk ved 19.15-tiden torsdag kveld.


Vis større kart