Meny

Japan tar grep for å stanse atomlekkasje

JOBBER PÅ SPRENG: Arbeidere i beskyttelsesdrakter på plass ved det ulykkesrammede atomkraftverket Fukushima Daiichi. Radioaktivitet lekker fortsatt ut fra kraftverket etter at det ble rammet av et kraftig jordskjelv og en påfølgende tsunami i mars 2011. Bildet ble tatt i 2012. (Foto: Issei Kato / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver eneste dag lekker anslagsvis 300 tonn radioaktivt vann ut i havet fra det ulykkesrammede atomkraftverket i Fukushima. Nå lover regjeringen i Japan å rydde opp.

Japans statsminister Shinzo Abe lover å trappe opp innsatsen for å få stanset den store lekkasjen av forurenset vann fra atomkraftverket.

Ifølge ham skal industridepartementet og driftsselskapet Tepco nå ta fatt på en oppryddingsinnsats som det vil ta 40 år å fullføre, og som vil koste 65 milliarder kroner.

I første omgang skal lekkasjen reduseres til 60 tonn om dagen fra det nåværende nivået på 300 tonn, opplyser en tjenestemann i industridepartementet til nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge kilden har det trolig lekket fra atomkraftverket i to år.

Fukushima Daiichi-kraftverket fikk store skader da Japan ble rammet av et kraftig jordskjelv og en påfølgende tsunami i mars 2011.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus