Meny

Politiet frykter at brannstifter går løs i Tønsberg

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet frykter at en brannstifter går løs i Tønsberg og ber folk om tips. Natt til onsdag ble 41 personer evakuert, 14 av dem med røykskader, etter en brann som var påsatt.

– Det er ingen større fare for folk nå enn tidligere, men det er uheldig at en brannstifter går løs. Vi skal gjøre alt vi kan for å løse dette, men vi er avhengig av at folk har opplysninger og tar kontakt med politiet, opplyser politiinspektør Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til NTB.

Det var klokken 3.30 natt til onsdag at politiet og brannvesenet fikk melding om brann i en bobil. Åtte minutter senere kom ny brannmelding, denne gang om brann i en fireetasjers boligblokk på Kaldnes brygge like i nærheten. Deretter kom en tredje melding om brann i en båt som lå i opplag i samme område.

Ingen ble skadd verken i bobilen eller båten, men for beboerne i boligblokken ble natten dramatisk.

14 røykskadd

– 41 beboere i blokken ble evakuert. 14 av dem ble sendt til legevakt etter å ha blitt eksponert for røyk, men ingen av dem ble alvorlig skadd, opplyser fungerende stasjonssjef Kenneth Berg ved Tønsberg politistasjon.

Blokkbrannen var slukket klokken 4.30, men det var fortsatt mye røyk i bygningen. Ved 13-tiden onsdag ettermiddag var det ennå uklart når de evakuerte kunne flytte tilbake.

– De kan flytte tilbake så fort politiet er ferdig med de tekniske undersøkelsene. Da kan politiet frigi bygningen. Men på grunn av røykskader og sot og helsemessige aspekter, samt vurderinger som forsikringsselskaper måtte ta, er det ikke mulig å slå fast når beboerne får flytte hjem, sier Sakrisvold.

Les også: – Urovekkende mange branner så langt i 2013

– Påsatt

Operasjonsleder Per Arne Amundsen i Vestfold politidistrikt opplyser til TV 2 at situasjonen var uoversiktlig og dramatisk da politiet kom til stedet. På grunn av stor røykutvikling måtte flere personer reddes ut av sine leiligheter via verandaene på utsiden ettersom det ikke var mulig å komme seg ut på annen måte.

Flere beboere opplyste tidlig onsdag morgen til Tønsbergs Blad at de hørte bråk på utsiden før brannen startet.

Politiet igangsatte tidlig onsdag morgen teknisk og taktisk etterforskning. Brannene er påsatt, tror politiet.

– Vi tror brannene er påsatt fordi de har oppstått i samme tidsrom og i kort avstand fra hverandre, sier Berg.

Politiet slo onsdag fast at brannen i boligblokken startet i en av bygningens heiser.

Tips

Det var onsdag ettermiddag for tidlig å anslå hvor store skader bygningen var påført. I mellomtiden er politiet opptatt med å fakke brannstifteren.

– Vi har fått inn tips allerede, men ønsker flere. Etterforskningsseksjonen vår sitter og jobber med innhenting av video og tips, og vi går gjennom resultater fra rundspørringer. Vi skal finne ut hvem som kan ha stått bak brannene, sier Sakrisvold.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus