Meny

USA stenger flere ambassader i Afrika

TAR INGEN SJANSER: En bil kjører forbi Storbritannias ambassade i Sana, som holder stengt til og med torsdag. USA og flere andre land har stengt ambassader i frykt for terrorangrep. (Foto: Khaled Abdullah / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frykten for terrorangrep har fått USA til å stenge flere ambassader også i Øst-Afrika. 19 utenriksstasjoner holdes stengt den neste uka.

Den massive stengingen av 22 amerikanske ambassader og utenriksstasjoner ble iverksatt søndag, etter at amerikansk etterretning skal ha plukket opp en betydelig strøm av trusler som angivelig minner om den man så før 11. september-angrepene.

USAs stengninger omfatter en lang rekke muslimske land fra Algerie til Bangladesh. En rekke utenriksstasjoner ble gjenåpnet mandag, blant annet ambassadene i Baghdad, Kabul og Dhaka.

Samtidig kunngjorde USAs utenriksdepartement at ambassadene i Burundi og Rwanda, samt utenriksstasjonene i øystatene Madagaskar og Mauritius, Antanarivo og Port Louis, stenges.

Bakgrunn: USA varsler om mulig al-Qaida-angrep

Beslutningen om å stenge enda flere stasjoner innebærer ikke en ny strøm av trusler mot USA, men gjøres som en forsiktighetsregel, ifølge USA.

Storbritannia, Tyskland og Frankrike stengte også sine ambassader i Jemens hovedstad fra søndag. Britene planlegger å holde ambassaden i Sana stengt til og med slutten på den muslimske høytiden id torsdag.

Den mulige trusselen har ifølge anonyme etterretningskilder utspring fra Jemen, hvor al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP) er aktiv.

Amerikanske etterretningsmyndigheter mangler imidlertid opplysninger om både dato, tidspunkt og eksakt mål for angrepet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus