Meny

Skiftende vær neste uke

KJIPE TIDER: Det er ventet skiftende vær med både regn og torden de neste dagene. Her vandrer turister på operataket i regn tirsdag ettermiddag. (Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag er det ventet regnbyger, torden og synkende temperaturer. Det beste sommerværet uteblir over det meste av landet også neste uke.

De siste dagene har store deler av landet opplevd tordenvær.

Helgen ser dessverre ikke noe bedre ut med tanke på sommer, sol og gode temperaturer.

−I Sør-Norge er det ganske bra nå, og det vil fortsette å være relativt bra også på fredag. Men lørdagen ser våt ut. Det kan bli bra med byger og noe torden, og på kysten kan vinden komme kanskje komme opp i stiv kuling noen steder. Det blir ikke noen fin lørdag her, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt til NTB.

Bedre i nord

Litt bedre ser det ut for nordligere deler av landet lørdag − i det minste på starten av dagen.

− I Finnmark og nordlige deler av Troms vil det regne litt fredag, ellers så ser det greit ut fram til utpå lørdagen. Det vil komme regn på kvelden. Det kan blåse en del lørdag kveld i Nordland, kanskje opp i stiv kuling. Men Troms og Finnmark får det ganske bra, der blir det pent vær. Lørdag ser ganske bra ut temperaturmessig i nord, med oppimot 20 grader noen steder.

Løvdahl forteller at det også blir en god del vind på Nordvestlandet sent på lørdag og natt til søndag.

Siste del av helgen bli noe bedre, men fremdeles med skiftende vær.

− Søndagen vil det fortsatt være litt vått på Vestlandet, men østafjells vil det være gode perioder med sol. Starten av søndagen ser bra ut i Troms og Finnmark, mens Nordland får litt regn tidlig på dagen, som klarner opp til kvelden, sier statsmeteorologen.

Les også: Lynet har ødelagt for millioner

Lavere temperaturer

Som følge av væromslaget i Sør-Norge lørdag, vil temperaturene synke, og dette vil henge litt i utover uken også. Temperaturene nord i landet avhenger litt av vindretningen og kan variere litt, ifølge Løvdahl.

Ellers vil det skiftende været med sol og regn om hverandre fortsette fra mandag.

− Nord-Norge ser ut til å få en helt grei start på uken. Det vil nok gå noen regnbyger, mest i indre strøk, og kanskje litt på kysten vest for Nordkapp. I Sør-Norge er det skiftende, og det vil nok gi litt sånn «av-og-på-vær» med regnbyger, så litt bedre vær, så regnbyger igjen. Det kan også blåse litt ved starten på uka ved kysten på Sør-Norge, sier Løvdahl.

Les også: Varmeste på 140 år

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus