En fange tatt - en fortsatt på frifot

Politiet pågrep mandag ettermiddag den ene av to fanger som hadde rømt fra Vik fengsel i Sogn og Fjordane tidligere på dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 18 år gammel mann og en mann i slutten av 20-årene, utløste en stor aksjon da de rømte fra Vik fengsel ved 9-tiden mandag morgen. De to rømte til fots og etter tre timer ble den ene funnet i skogen i nærheten av fengselet. 18-åringen er fremdeles på frifot.

– Han er nok i samme område. Vi bør finne ham om ikke så lenge, sier fengselsleder Roy Egil Stadheim til Bergens Tidende.

– Rømmingen var tydelig planlagt. de hadde med klesskift, sier Stadheim. Han beskriver de to rømlingene som ufarlige.

Ferjene varslet

– Vi har varslet ferjene i området og Hordaland politidistrikt dersom de velger å gå over Vikafjellet, opplyser operasjonsleder Bjarte Engevik i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Fengselsleder Roy Egil Stadheim ved Vik fengsel rykket selv ut i jakten på de to rømlingene mandag morgen. Han opplyser at det ikke er snakk om noen farlige fanger, selv om innsatsen for å hente de to tilbake var iherdig.

– Vil gjerne ha dem tilbake

– Nei, det ikke snakk om noen farlige fanger, men to guttunger som er ute. Men vi vil gjerne ha dem tilbake, sier Stadheim.

Vik fengsel ligger i Vik kommune i Sogn. Fengselet, som har vært i drift siden 1864, har 39 plasser, 28 med høyt sikkerhetsnivå og 11 er med lavt sikkerhetsnivå. Det har vært en rekke rømninger fra fengselet de siste årene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus