Drap i Norge hittil i 2013

har så langt i år vært 24 drap her i landet. I fjor ble totalt 29 personer drept i Norge og 34 året før, ifølge statistikken til Kripos.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

* 19 juni: En 52 år gammel kvinne ble funnet drept i bolig på Jessheim i Akershus. En jevngammel mann er siktet i saken.

* 19. juni: En kvinne blir funnet drept etter en brann i restauranten Mama Afrika i Galleri Oslo, mens en mann er livstruende skadd. Ingen er så langt siktet i saken.

* 17. juni: En 35-årig kvinne blir funnet død i en leilighet i Lørenskog i Akershus. Ektemannen på 47 år er siktet for forsettlig drap. Kvinnen var opprinnelig fra Iran, men var norsk statsborger. Det samme er mannen.

* 12. juni: En 17 år gammel jente fra Afghanistan blir funnet drept i en bolig på Grua. Politiet sikter en afghansk mann for forsettlig drap, og fire dager etter drapet pågripes han i Italia.

* 8. juni: Den 30 år gamle irakiske kurderen Arshad Tofiq Mohammad Taher blir funnet død i vannet ved Trøsken bru i Sarpsborg. Han er drept, trolig en gang de siste to-tre ukene.

* 5. juni: En kvinne i 20-årene blir drept i en leilighet i Asker. Kvinnens eksmann innrømmer drapet og er siktet og fengslet. Både den siktede og offeret har utenlandsk bakgrunn.

* 26. mai: 50 år gamle Helge Dahle døde på Ullevål sykehus etter knivstikk på en fest i Valle i Setesdal. En 38 år gammel mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap.

* 24. mai: 43 år gamle Gunnar Korneliussen ble drept med kniv i en leilighet i Haugesund sentrum. En kvinne i begynnelsen av 40-årene meldte seg selv og er pågrepet og siktet.

* 23. mai: En 27 år gammel mann blir funnet drept i veikanten sør for Nesbyen i Buskerud. To bekjente av mannen er siktet for forsettlig drap og fengslet.

* 21. mai: En 30 år gammel rumener melder seg og innrømmer å ha drept 64 år gamle Magne Sigmund Hanssen som har vært savnet siden slutten av april. Hanssen ble funnet 24. mai i Gunneklevfjorden i Porsgrunn. En 36 år gammel rumener har erkjent deltakelse i drapet og er også siktet.

* 14. mai: En 59 år gammel mann blir knivdrept i Bergen. En 56 år gammel mann er siktet for drapet.

* 12. mai: En 44 år gammel kvinne og hennes 47 år gamle samboer blir funnet drept i en bolig på Ulvøya i Oslo. Politiet mener 47-åringen drepte samboeren før han tok sitt eget liv.

* 29. april: En svensk kvinne blir drept med kniv på Fredensborg i Oslo. En mann skades alvorlig. To personer ble pågrepet.

* 29. april: En 38 år gammel mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap på sin 42 år gamle samboer i Krokstadelva i Nedre Eiker.

* 22. april: En 47 år gammel mann er siktet for forsettlig drap på sin 40 år gamle kone i Hurum. Den drepte og den drapssiktede er rumenere.

* 16. april: En 50 år gammel mann er siktet for forsettlig drap for å ha drept sin 46 år gamle samboer med kniv i Asker.

* 12. april: En 39 år gammel mann er siktet for forsettlig drap etter å ha skutt og drept samboeren (31) på Karmøy. Mannen hevder skuddet gikk av ved et uhell.

* 27. mars: En 51 år gammel kvinne er siktet for forsettlig drap på sin 57 år gamle ektemann. Han ble onsdag 27. mars funnet død i en utbrent bil i et skogholt på Tranby i Lier. Bilen tilhørte kona.

* 14. mars: Den 90-årige mangemillionæren Pål Stener Johannessen ble funnet død i sin leilighet i Oslo, og politiet mener han ble kvalt mellom klokka 1 og 2 samme natt. Den 60 år gamle hushjelpen er pågrepet og siktet for forsettlig drap.

* 10. mars: En 48-åring er siktet for forsettlig drap etter å ha skutt og drept sin ekssvoger Helge Mannsverk (52) i den lille bygda Gargoluoppal i Kautokeino i Finnmark.

* 4. februar: En 30-årig mann er siktet for forsettlig drap etter at den 31 år gamle Kai Albert Foss ble drept med kniv på Brattholmen på Sotra.

* 19. januar: En 37 år gammel polsk mann blir knivstukket i Tønsberg og dør på sykehus. Hans polske kone på 35 siktes for drap.

* 14. januar: En kvinne blir funnet død i et hus på Grorud, trolig etter å ha ligget død i om lag to uker. Kvinnen er svensk og politiet har etterlyst hennes 36-årige mann, også han svensk, som forsvant fra Norge på samme tid.

* 13. januar: Teresa Palacios (35) ble drept med flere knivstikk da hun skal ha forsøkt å forsvare et familiemedlem mot angrep fra sin tidligere samboer (50), ifølge politiet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus