Ruter-sjef tiltalt for korrupsjon

Denne Ruter-bussen reklamerer for sin miljøvennlighet. Ruter og Unibuss har også vist fram andre sider av seg selv.  Foto: Kyrre Lien / SCANPIX.
Denne Ruter-bussen reklamerer for sin miljøvennlighet. Ruter og Unibuss har også vist fram andre sider av seg selv. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX.
Artikkelen fortsetter under annonsen

En tidligere sentral leder i osloområdets offentlige kollektivselskap Ruter er tiltalt for korrupsjon etter at han ble påspandert dyre middager av Volvo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen skal møte i Oslo tingrett neste uke, ifølge Aftenposten. Politiet har tatt ut korrupsjonstiltale mot ham siden han har nektet å vedta et forelegg på 20.000 kroner.

Regningene for de tre middagene i 2009 og 2011 skal til sammen ha kommet på 4.739 kroner.

Det var ABC Nyheter som 11. september 2011 offentliggjorde partiet Rødts avsløring av at Unibuss skal være korrupt. Unibuss er ett av selskapene i konglomeratet av kollektivselskaper Oslo kommune har. Ruter bestiller busstjenester fra blant annet Unibuss, og korrupsjonsskandalen forgrenet seg.

Les også: Ruter dras inn i Unibuss-saken

Til tross for Volvo tok spanderbuksene på, skal middagene ikke ha resultert i nye kontrakter. Saken er kommet opp i kjølvannet av Unibuss-skandalen, hvor det ble avslørt at kravspesifikasjonene til nye busser var så spesifikke at bare det tyske selskapet MAN kunne oppfylle dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Mann dømt for smøring av Unibuss-ansatte

Den tidligere Ruter-lederen kommer til å nekte straffskyld, ifølge hans forsvarer Hermann Skard. Tiltalte betegner middagene som ordinær kontakt med bransjekolleger.

Les også: – Kameraderi og korrupte tilstander koster osloborgerne dyrt

Les også: Helge Leite aksepterer å få sparken i Unibuss

Les også: Også Norgesbuss kan være korrupsjons-rammet