Nå har NAV laget app

APP: NAV er i dag å finne som en mobilapp i App Store. Foto: NTB scanpix
APP: NAV er i dag å finne som en mobilapp i App Store. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyskapningen skal ha kostet 1,5 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

NAVs tjenester har i motsetning til mange andre offentlige tjenester til nå ikke vært å finne på en mobilapp. Nå har Norges viktigste etat gjort noe med det.

Etaten har nå lagt ut sin egen iOS-app i samarbeid med Arbeidstilsynet. Den nye appen har fått navnet «Sykefravær» og er tilgjengelig i App Store.

Les også: Ny app gir bedre nett-TV

Kommer til Android

Til Digi forteller leder for sykefraværskontoret i arbeids- og velferdsetaten (NAV), Kristian Munthe, at appen skal hjelpe virksomheter med å gjennomføre god sykefraværsoppfølging og overholde fristene som eksisterer i forhold til sykefraværsarbeidet.

– I tillegg gir appen lett tilgjengelig informasjon, råd og tips om god sykefraværsoppfølging fra NAV og Arbeidstilsynet, opplyser Munthe som videre informerer om at iOS-versjonen lanseres i begynnelsen av juni. Android versjonen vil komme tidlig i høst. Det vurderes også en versjon til Windows Phone, men det er ingen konkrete planer for dette nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er spesielt ledere med personalansvar som er målgruppe for nyskapningen. I appen oppfordres det særlig om å ikke legge inn person-sensetiv informasjon.

Les også: Bankene overvåker deg gjennom mobilen din

Million-investering

Nyskapningen skal ha kostet 1,5 millioner kroner og ikke alle er like fornøyde med hva etaten har fått igjen for investeringen.

En ledende norsk app-utvikler sier til Digi at en så enkel app burde kostet en tredjedel av hva den har endt opp med å koste.

– Avanserte apper kan fort koste over en million kroner, men her burde prisen vært delt på tre. Men spørsmålet er hvor mye prosess det har vært for å finne ut hvilke tekst som skal være hvor, sier utvikleren som vil være anonym.