Meny

Tar bilder gjennom skyer av tåregass

Tar bilder gjennom skyer av tåregass

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se bildene av de voldsomme opptøyene i Tyrkia.

Det begynte som en fredelig demonstrasjon mot rivingen av Taksim Gezi-parken torsdag. Foto: Bulent Kilic (AFP Photo/NTB scanpix)Det begynte som en fredelig demonstrasjon mot rivingen av Taksim Gezi-parken torsdag. Foto: Bulent Kilic (AFP Photo/NTB scanpix)

Demonstrantene marsjerer og roper slagord for å bevare Taksim Gezi-parken i Istanbul fredag. Foto: Gurcan Ozturk (AFP Photo/NTB scanpix)Demonstrantene marsjerer og roper slagord for å bevare Taksim Gezi-parken i Istanbul fredag. Foto: Gurcan Ozturk (AFP Photo/NTB scanpix)

Politiet slo hardt ned på protestene fra starten av. Og volden har, ifølge demonstrantenes rapporter, ikke avtatt. Foto: Murad Sezer (Reuters/NTB scanpix)Politiet slo hardt ned på protestene fra starten av. Og volden har, ifølge demonstrantenes rapporter, ikke avtatt. Foto: Murad Sezer (Reuters/NTB scanpix)

Demonstranter forsøker å flykte fra vannkanoner fredag. Foto: AFP Photo (NTB scanpix)Demonstranter forsøker å flykte fra vannkanoner fredag. Foto: AFP Photo (NTB scanpix)

Politiet tok også ibruk tåregass fra starten av. Foto fra mandag. Foto: Sedat Suna (EPA/NTB scanpix)Politiet tok også ibruk tåregass fra starten av. Foto fra mandag. Foto: Sedat Suna (EPA/NTB scanpix)

En skadet kvinne blir bært bort av meddemonstranter fredag. Over 1400 har blitt skadet i skrivende stund. Foto: Tolga Bozoglu (EPA/NTB scanpix)En skadet kvinne blir bært bort av meddemonstranter fredag. Over 1400 har blitt skadet i skrivende stund. Foto: Tolga Bozoglu (EPA/NTB scanpix)

Så er du i Tyrkia og ser denne gjengen komme mot deg, bør du kanskje løpe. Foto: Murad Sezer (Reuters/NTB scanpix)Så er du i Tyrkia og ser denne gjengen komme mot deg, bør du kanskje løpe. Foto: Murad Sezer (Reuters/NTB scanpix)

En demonstrant med gassmaske holder opp en stein i sammenstøtene mellom demonstranter og politi. Foto: Sedat Suna (EPA/NTB scanpix)En demonstrant med gassmaske holder opp en stein i sammenstøtene mellom demonstranter og politi. Foto: Sedat Suna (EPA/NTB scanpix)

En aktivist med gassmaske forsvinner i tåregassen. Foto: Sedat Suna (EPA/NTB scanpix)En aktivist med gassmaske forsvinner i tåregassen. Foto: Sedat Suna (EPA/NTB scanpix)

Det som begynte som en lokal demonstrasjon har blitt en bred protest mot regjeringens konservative og autoritære kurs. En demonstrant ser på fotografen. Foto: Gurcan Ozturk (AFP Photo/NTB scanpix)Det som begynte som en lokal demonstrasjon har blitt en bred protest mot regjeringens konservative og autoritære kurs. En demonstrant ser på fotografen. Foto: Gurcan Ozturk (AFP Photo/NTB scanpix)

Raseriet fra demonstrantene fortsetter utover i nattetimene. Foto: Umit Bektas (Reuters/NTB scanpix)Raseriet fra demonstrantene fortsetter utover i nattetimene. Foto: Umit Bektas (Reuters/NTB scanpix)

En demonstrant sjekker Twitter (#occupygezi) for å få de siste nyhetene. Foto: Ozan Kose (AFP Photo/NTB scanpix)En demonstrant sjekker Twitter (#occupygezi) for å få de siste nyhetene. Foto: Ozan Kose (AFP Photo/NTB scanpix)

En demonstrant med Guy Fawkes-maske (assosieres med Anonymous) sover på en stol ved Taksimplassen i Istanbul tirsdag. Foto: Stoyan Nenov (Reuters/NTB scanpix)En demonstrant med Guy Fawkes-maske (assosieres med Anonymous) sover på en stol ved Taksimplassen i Istanbul tirsdag. Foto: Stoyan Nenov (Reuters/NTB scanpix)

Tre jenter roper slagord etter at statsminister Tayyip Erdogan anklaget demonstrantene for å være i ledetog med terrorister mandag. Foto: Umit Bektas (Reuters/NTB scanpix)Tre jenter roper slagord etter at statsminister Tayyip Erdogan anklaget demonstrantene for å være i ledetog med terrorister mandag. Foto: Umit Bektas (Reuters/NTB scanpix)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus