Meny

Dødstallet etter tornadoer i Oklahoma stiger

Ødelagte biler og trær i El Reno i Oklahoma, som ble rammet av en kraftig tornado fredag. Foto: Bill Waugh / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst tolv mennesker mistet livet i uværet og tornadoene som slo ned i Midtvesten fredag ettermiddag. Myndighetene hadde lørdag ennå ikke full oversikt over skadene.

Blant dem som døde i Oklahoma var det to barn og sju voksne. Over 70 mennesker ble behandlet for skader etter de voldsomme tornadoene. I tillegg omkom tre mennesker som følge av oversvømmelser i nabostaten Missouri.

En mor og hennes baby mistet livet da bilen deres ble løftet opp og kastet bortover av tornadoen på en hovedvei utenfor Oklahoma City.

Tornadoene oppsto i forbindelse med flere stormsystemer vest for Oklahoma City, bare elleve dager etter at 24 mennesker mistet livet da en enorm tornado rammet Moore, sør for Oklahoma City.

Les også: Ny tornado farer over Oklahoma

Sentrum av Oklahoma City slapp unna tornadoene, men uværet førte til at det kom over 20 centimeter nedbør i og rundt byen, der det lørdag var omfattende oversvømmelser.

Mange steder så gater ut som elver, med biler under vann opp til vinduene, og flere titalls mennesker måtte hjelpes ut.

Blant annet måtte beboerne på en campingplass full av bobiler og campingvogner ved Oklahoma City evakueres med båt og flåter.

Les også: Obama trøster ofrene for tornado i Oklahoma

Meteorologene tror at minst fem kraftige tornadoer slo ned i Oklahoma midt i rushtiden fredag ettermiddag. Mange av dem som mistet livet eller ble skadd, befant seg i bilene sine på delstatens veier.

Myndighetene har ennå ikke oversikt over skadene, men TV-kanaler har meldt om mengder av trailere og biler som er kastet rundt langs hovedveiene.

Også nabodelstaten Missouri ble rammet av kraftige stormer, og guvernør Jay Nixon tok i bruk unntakslover for å håndtere situasjonen.

Lørdag var over 200.000 husstander uten strøm i Oklahoma, Missouri og det sørlige Illinois.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus