Færre kriminelle utlendinger blir sendt ut

Loven har blitt strammet inn, men antall kriminelle utlendinger som er sendt ut av landet har falt fra 2011 til 2012, viser tall fra Justisdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Loven ble endret i 2011. Det året ble 52 straffedømte utlendinger overført til soning i sine hjemland. I fjor var tallet falt til 48, viser tall som P4 har innhentet fra Justisdepartementet.

Loven skulle gjøre det enklere å sende kriminelle utlendinger ut av Norge. Departementet vedgår nå at lovendringen ikke har fungert slik man ønsket.

Justisdepartementets statssekretær Kristin Bergersen forklarer at sakene blir raskt behandlet i Norge. Hun skylder på forsinkelser andre steder.

– Det er ulik saksgang i de ulike landene. Noen krever for eksempel domstolsbehandling, sier Bergersen.

Hun understreker at det er viktig å sende utenlandske kriminelle raskt ut av Norge, og håper at mottakerlandene klarer å behandle sakene raskere. Hun viser til at utenlandske innsatte fører til stort trykk på norske fengsler.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus