Eurovision Song Contest 2013:

– Så bra at den kan vinne

Margaret Berger hadde en svært god gjennomkjøring av det norske bidraget I Feed You My Love i Malmø Arena lørdag kveld. Hun nevnes stadig som en mulig vinner av Eurovision Song Contest lørdag om en uke. Foto: Sverre Bjørstad Graff.
Margaret Berger hadde en svært god gjennomkjøring av det norske bidraget I Feed You My Love i Malmø Arena lørdag kveld. Hun nevnes stadig som en mulig vinner av Eurovision Song Contest lørdag om en uke. Foto: Sverre Bjørstad Graff.

Margaret Berger hadde sin andre gjennomgang i Malmø Arena lørdag kveld. - Dette er så bra at den kan vinne, er dommen fra journalister og fans.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Margaret Berger testet scenen i Malmø for andre gang lørdag kveld, en uke før hun forhåpentligvis kan gjøre det samme i finalen i Eurovison Song Contest.

Foran et åttitalls journalister og fans smøg det norske håpet seg ut på scenen som en hvit gudinne for å synge «I Feed You My Love» til stor applaus for fremmøtte fans og journalister.

Tre korister

Lite er forandret fra den norske finalen, men i Malmø vil Margaret Berger og trommeslageren få selskap med tre kvinnelige korister kledt i svart - som kopierer alle Margarets bevegelser foran en mørkeblå bakgrunn lyssatt av striper med hvitt lys.

Det var blandet mottakelse for det norske bidraget etter den første gjennomgangen torsdag. Da var tilbakemeldingen fra flere at Margaret ikke sang helt rent, og at musikken ikke virket helt i synk. Men etter lørdagens gjennomgang er dommen klar:

– Dette er så bra at det kan vinne.

Les også: Margaret Berger vant Melodi Grand Prix

ABC Nyheter snakket med fem tilfeldige publikummere som overvar prøvene lørdag kveld.

Paul Bostock, Australia:
- Norge har en industriell låt i år, samtidig som den har en universell appell. Mange snakker om at Danmark er den store favoritten i år, men Margaret Berger er en seriøs utfordrer. Hun ser så komfortabel ut på scenen. Dette er min favoritt i år, men dessverre havner mine favoritter ofte på andre plass, forteller australske Paul Bostock.

Murat Yalcinkaya, Tyrkia:
- Dette kan være vinneren. Den var opprinnelig på min personlige tredje- eller fjerdeplass, men etter å ha sett Margaret på scenen i kveld er hun nå favoritten min. Dette var den beste gjennomgangen som har vært så langt i Eurovision.

Despoina Pantelidou, Hellas:
- Strålende, var det. Dette var min favoritt, og det er det fortsatt. Jeg liker alt med denne låten, og jeg tror hun kommer til å få mange poeng fra Hellas.

Vasileios Terzepoulos, Hellas:
- Det er også min favoritt i år. Det eneste jeg vil sette fingeren på er at låten er mer eller mindre identisk fra deres nasjonale finale. Jeg skulle ønske at man hadde lagt til det lille ekstra.

Per Michael Tingvold Andresen:
- Dette sitter veldig godt! Margaret Berger virker trygg, hun har kontroll og bruker kameraet supert. Jeg synes imidlertid at kameraføringen er litt dårligere enn det den var i den norske finalen, det er litt synd for det kunne ha løftet det ytterligere.

Mye oppmerksomhet

Ikke siden jubelåret 2009 har det vært så mye oppmerksomhet rundt det norske bidraget. Den gang var det Alexander Rybak som sang Norge til topps i finalen i Moskva.

På den uoffisielle avstemningen i pressesenteret i Malmø topper Norge foreløpig semifinale 2 med 121 poeng. Aserbajdsjan tippes på andreplass med 118 poeng. I semifinale 1 er det Danmark som er stemt til topps, med 122 poeng. Bare ett poeng foran Norge.

Men Margaret Berger føler ikke noe press.

- Jeg har ikke så stort konkurranseinstinkt. Jeg vil selvsagt gjerne vinne, men jeg tar det som det kommer, sa hun på pressekonferansen i 20-tiden lørdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus