– Min far er død for meg

Ariel Castros datter kaller ham «den ondeste, mest avskyelige, demoniske kriminelle» hun har hørt om, i et intervju med CNN.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cleveland-saken
* Tre bortførte kvinner ble mandag 6. mai oppdaget i et hus i Cleveland i den amerikanske delstaten Ohio, etter at en nabo hørte en av kvinnene rope.


* Michelle Knight ble sist sett i huset til en slektning 23. august 2002, da hun var 21 år gammel. Politi og slektninger trodde at hun hadde rømt hjemmefra frivillig.

* Amanda Berry forsvant et knapt år senere, 21. april 2003, dagen før sin 17-årsdag.

* Gina DeJesus forsvant 2. april 2004 da hun var på vei hjem fra skolen i det samme nabolaget. Hun var 14 år.

* Kvinnene ble funnet få kilometer fra stedene der de forsvant.

* Sammen med kvinnene ble det også funnet ei jente på seks år, som skal være datteren til Amanda Berry.

* Huset tilhører Ariel Castro (52), en skilt trebarnsfar, bussjåfør og musiker. Han er siktet for bortføring og voldtekt. Påtalemyndighet vil prøve å få Castro tiltalt for overlagt drap fordi han med vold skal ha fått ofrene sine til å abortere.

* Ariel Castros brødre Onil og Pedro ble også pågrepet, men er ikke lenger mistenkt i saken. (Kilde: NTB) (©NTB)

Ariel Castros datter kaller ham «den ondeste, mest avskyelige, demoniske kriminelle» hun har hørt om, i et intervju med CNN.

– Han er død for meg, sier Angie Gregg til fjernsynskanalen, om faren politiet mener kidnappet, holdt til fange, voldtok og mishandlet tre unge kvinner i Cleveland i omtrent et tiår.

Hun pleide å betrakte faren som en «vennlig, omsorgsfull» mann. Nå er hun sjokkert, og sier hun aldri vil se ham igjen.

– Det vil ikke bli noen besøk eller telefonsamtaler. Han kan aldri være min far igjen. Jeg har ingen sympati for mannen.

– Jeg lurer på hvordan han kunne være så god mot oss, samtidig som han skal ha tatt unge kvinner, små jenter, andres barn, bort fra deres familier. Gjennom årenes løp har han aldri hatt nok skyldfølelse til å bare gi opp og slippe dem fri, forteller Gregg.

Les også: Michelle Knight vil ikke treffe familien

Gregg trodde ikke det foregikk noe utenom det vanlige i barndomshjemmet. Alt dette endret seg mandag da Amanda Berry kom seg fri. Politiet frigjorde hennes medfanger Georgina DeJesus og Michelle Knight.

Gregg forteller at det var merkelig å besøke barndomshjemmet. Da hun kom på besøk «brukte han eviglang tid på å komme til døren», sier hun. Han hadde alltid låst huset grundig. Av og til forsvant han fra middagen uten å gi noen nærmere forklaring.

Det var andre underlige ting også, for eksempel var Castro som regel alltid hjemme, og ville aldri forlate huset i mer enn en dag.

Les også: Vurderer dødsstraff-tiltale for Cleveland-kidnapper

Gregg sier hun aldri så spor etter 6-åringen i farens hjem og at hun aldri så henne sammen med ham. Men for omkring to måneder siden viste han henne et bilde på mobiltelefonen sin. Faren fortalte at det var kjærestens datter med en annen mann.

Hun ba faren om å ta en farskapstest for å få vite om hun hadde en annen søster der ute et sted. Nå vet hun at hun gjør det.

Hun sier faren aldri misbrukte henne eller var voldelig mot henne, men at han slo moren.

Les også: Castros mor ber om tilgivelse

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus