Meny

Høyre tilbake, men fortsatt størst

Høyre går mest tilbake på TV 2s maimåling, men partileder Erna Solberg kan glede seg over fortsatt blåblått flertall. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Høyre og Arbeiderpartiet går tilbake på TV 2s siste meningsmåling, men de blå er fortsatt størst, med en oppslutning på 31,3 prosent.

Det er en tilbakegang på 2,2 prosentpoeng. Arbeiderpartiet går tilbake 1,7 prosentpoeng, og avstanden mellom de to partiene er dermed blitt mindre. Ap får en oppslutning på 28,2 prosent, viser mai-målingen TNS Gallup har gjort for TV 2.

Borgerlig oppgang

– Vi har gått litt opp og ned, og jeg tror dette er det samme resultatet som på TV 2s marsmåling. Totalt sett er dette fortsatt et veldig solid borgerlig flertall, sier Høyre-leder Erna Solberg om målingen, som stort sett er tatt opp før partiets landsmøte nylig.

Les også: Landbruksforskere gir Erna drahjelp i valgkampen

For selv om det er hennes parti som taper mest, kan Høyre-lederen glede seg over at de to partiene som går mest fram er hennes potensielle regjeringspartnere Venstre og Fremskrittspartiet. De får en oppslutning på henholdsvis 5,1 prosent (+1,1) og 16,8 prosent (+1,3).

Blåblått flertall

– Jeg er veldig glad for at vi er i medvind, sier Frp-leder Siv Jensen, men hun vil ikke innkassere noen valgseier på forskudd, selv om en mandatberegning viser at Høyre og Frp ville hatt knappest mulig flertall på Stortinget med 85 mandater.

Les også: Høyre-jubel for skattelettelser

– Jeg tror ikke vi skal dele ut en eneste posisjon før vi har gjennomført valgkampen. Det er tre måneder igjen, og det blir tøft, sier Jensen om veien fram til valget i september.

SV står stille på 5 prosents oppslutning, mens den siste rødgrønne partneren, Senterpartiet, faller 0,2 til 4,6 prosent. Både Kristelig Folkeparti og Rødt får økt oppslutning; 1,6 prosent (+0,4) for Rødt og 4,8 prosent (+0,3) for KrF.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus